2023. január 10., 18:56

A mi Kodályunk című dokumentumfilmben felvidéki szereplők is megszólalnak - VIDEÓ

Petrovics Eszter dokumentumtrilógiájának első része Kodály fiatalkori életét viszi vászonra, rendkívül változatos megoldásokkal. Két fiatal zenész, Devich Gergely csellóművész és Ránki Fülöp zongoraművész a kulcsfigurája az első résznek, akik nem csupán tolmácsolják Kodály darabjait, hanem izgalmas fejtegetésekkel is szolgálnak, különleges gondolatokat osztanak meg egymással és a nézőkkel is. 

A bennünk élő Kodály-képből talán hiányzik a kisgyermek, vagy épp a fiatalkori zenetudós életének ismerete. A film ezt az űrt kívánja pótolni. A filmben elutazunk Galántára és Nagyszombatba, ahol Kodály a gyermek-, majd gimnáziumi éveit töltötte, valamint a Zoborvidékre is, ahová első gyűjtőútjaira ment vissza 1905-ben.

Ezek alatt a látogatások alatt felvidéki kalauzok ismertetik meg a nézőket Kodály fontos felvidéki állomásaival. Józsa Mónika és Mézes Rudolf a mátyusföldi Kodály-kultusz őrzői-védői és ápolói olyan információkat osztanak meg a nagyérdeművel, amelyek sokak számára meglepetés lehetnek. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.