cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. szeptember 11., 18:01

A Kiss Zenészek muzsikája szólt legnagyobbat a 9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén - VIDEÓ

Idén már kilencedik alkalommal rendezték meg a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, amelynek ezúttal a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ adott otthont. Az idei versenyre kevesebb előadó jelentkezett, a legjobbnak az ipolybalogi Kiss Zenészek csapata bizonyult.

A szemlén minden zenekarnak vagy szólistának 10 perc szerelési és 15 perc műsoridő állt rendelkezésére, maximum 3 saját dal előadásának lehetőségével. A produkciók után a zsűri röviden, szakmailag értékelte az adott fellépőt.

Az előző évektől eltérően, idén a magyarországi zenekarok voltak többségben, ennek ellenére a felvidéki zenekarok taroltak.

A döntőbe jutott hat fellépő közül csupán öten tudták vállalni a megmérettetést:

  • Hé, Hallod! (Harta)
  • Kingfishers (Ipolykeszi)
  • Kiss Zenészek (Ipolybalog)
  • MenCrew (Veresegyház)
  • VikHarp (Pécs)

A verseny abszolút győztese a Kiss Zenészek lett, ezzel lehetőségük nyílik megküzdeni a 2023. évi Öröm a Zene Tehetségkutató magyarországi döntőjében a 4 millió forint értékű fődíjért, emellett kiemelt mediális megjelenést és számos egyéb értékes nyereményt tudhatnak magukénak.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.