magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. december 30., 18:01

Mérleg 2022: A szavanna attól még létezik, hogy a strucc homokba dugja a fejét - VIDEÓ

Terhelt és többszörösen túlterhelt év volt 2022 a külpolitika szempontjából. Bár a nyitó- és a záróesemények, a pekingi téli olimpia és a katari labdarúgó-világbajnokság akár szép keretei is lehetnének a lassan mögöttünk hagyott esztendőnek, a megbúvó politikai, közéleti problémák már maguk is témául szolgálhatnának egy évértékelő műsorban. Sajnos, ez nincs így, hiszen mindent felülírt február 24-e, az Ukrajna elleni orosz támadás, s így Mérleg című műsorunk javarészt a háború nemzetközi összefüggéseinek megvitatására fordítjuk. A ma7 médiacsalád immár hagyományos évértékelő műsorfolyama ezúttal az óesztendő kül- és geopolitikai értékelésével folytatódik.

Háború, gazdasági válság, migrációs nyomás, uniós korrupció. Megannyi geopolitikai kihívás, mely a 2022-es év értékelésénél nem maradhat szó nélkül.

Somogyi Szilárd értő moderálása mellett Pomichal Krisztián, a ma7.sk rovatvezetője és Kocur László, médiacsaládunk szerkesztője értékelik 2022-t.

Néhány kérdés a sok közül:

Meddig tarthat még a háború? 

Mik voltak a mögöttünk hagyott év legfontosabb tanulságai?

Milyen kihívásokkal néz szembe a magyar külpolitika most, hogy a keleti nyitás véget érni látszik?

Külpolitikai szempontból valóban sikeresnek mondható Szlovákia 2022-es éve? Hegeréknek jobban sikerült, mint Orbánnak?

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.