2021. október 21., 18:38

Sportszercsomagokkal járul hozzá a magyar kormány a felvidéki diákok mozgásához - VIDEÓVAL

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által biztosított sportszercsomagok átadására elsőként Komáromban került sor a Felvidéken. 46 iskola képviselője vehette át a jelentős értékű támogatást.

sport - Komárom
Fotó: ma7.sk

Összesen 301 felvidéki oktatási intézmény gazdagodik az októberi és novemberi hónapban a sportszer csomagokkal, amelyek tartalmát testneveléstanárokkal egyeztetve állították össze.

A 2021-es év a nemzeti újrakezdés éve, megpróbálunk úgy dolgozni, hogy ne a hátrányait lássuk a kisebbségi létnek, és a 21. század egy nyertes évszázad legyen a magyarság számára. Ahhoz, hogy nemzetről beszéljünk, gyerekek, fiatalok kellenek, ezért is fontos az oktatási intézmények támogatása.

- mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Hozzátette, látható, hogy a szlovákiai magyarság a megmaradás útján akar haladni. A sportszertámogatás is ilyen közösségfejlesztő apropó lehet. Jó lenne elérni, hogy heti 5 testnevelés óra legyen megszabva, amíg ezt elérjük, ezekkel a csomagokkal igyekeznek mozgásra buzdítani a gyerekeket és ezáltal az iskolák költségvetését is megsegítik.

AZ SZMPSZ elnöke, Fekete Irén elmondta, a magyar kormány ismét hasznos és értékes hozzájárulása segíti a magyar gyerekek felzárkóztatását. Hangot adott annak is, hogy a sport háttérbe szorult. A mozgás szeretete szemlélet és nevelés, példamutatás kérdése. Egészségesebb és tettre készebb nemzedék felnövekvéséhez járult hozzá ezzel az anyaország.
Videó:  Ma7

Becse Norbert, a naszvadi alapiskola igazgatója is örömét fejezte ki, elmondta, hogy a csomag hozzájárul az iskola felszerelésének korszerűsítéséhez, amivel motiválhatják a diákokat a mozgásra, mert az elmúlt egy év láthatóan megtépázta a gyerekek mozgáskultúráját.

Videó:  Ma7

  

A sportszercsomagok átadása rendkívül hangulatos és ünnepélyes keretek közt zajlott.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.