2023. január 24., 21:07

Munkatársunk, Szomolai Andrea vehette át a Külhoni Média a Családért-díjat - VIDEÓKKAL

A családbarát cikkek és műsorok feldolgozását díjazó eseményen idén is kiosztották az elismeréseket. Médiacsaládunk munkatársa, Szomolai Andrea kapta meg az 1 millió forinttal járó Külhoni Média a Családért-díjat.    

Horváth Szomolai Andrea átveszi Potápi Árpád János államtitkártól a díjat
Médialapozó
Horváth Szomolai Andrea átveszi Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkártól a díjat
Fotó: Tóth Tünde

A díjkiosztón részt vett Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Vecsei Miklós, a 300 legszegényebb magyar település felzárkóztatásával megbízott miniszteri biztos, valamint Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége.

Lévai Anikó köszöntőjében elmondta, mindig van újabb és újabb téma, történet, és évek óta egyre inkább erősödik egy olyan kórus, amelyik megkérdőjelezi a család fontosságát. Ezért is van létjogosultsága ennek a díjnak.

Ha egy lap hasábjain a család, mint érték jelenik meg, az elismerésre ad okot. 

- mondta. 

Aczél Petra, a zsűri elnöke röviden körülírta, hogyan is zajlott az értékelés. Reziliencia - rugalmas megküzdés - ez az, ami a leginkább érdekli évek óta a gazdasági szféra képviselőit, hogyan tud megküzdeni a változással az anyag, a pénz. Megszoktuk, hogy viszonylag lassan változnak a dolgok körülöttünk, ám az elmúlt évek megmutatták, hogy rövid időn belül kizökkenhetünk a megszokottból. A nehézségek leküzdéséhez a kutatások alapján három tulajdonság szükséges: kötelék, meglátni a jót és a hálára való képesség. Ezt pedig a család adhatja meg. A családdal kapcsolatos témák viszont alig változnak, mert a családban van valami örök. 

Videó:  ma7
A Média a Családért-díjat idén megosztott első helyen Madocsai Bea Ambrus Eszter és Nagy Bozsoky József vehette át. A közönségdíjat is Madocsai Bea kapta.

2016-tól a Média a Családért-díjat a külhoni magyar médiák képviselőire is kiterjesztették. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár azon gondolatait osztotta meg, miért jelentős ez a díj idén is. A magyarság egységéért 2010-től nem csak az anyaországban, de a diaszpórában is tudnak tenni. Ennek szép példája a Külhoni Média a Családért-díj is, aminek jelentősége 2022, 2023-ban tovább növekedett, hiszen a háború  idején sem feledkezhetünk meg a család fontosságáról. Kiemelte, micsoda bizalom kell ahhoz, hogy a családok megnyíljanak az újságíróknak. Húsbavágó kérdések, cukormáz nélküli valóság köszön vissza a cikkekből. 

Az államtitkár adta át médiacsaládunk munkatársának, Szomolai Andreának az elismerést. Andrea A háborúban is fontos a gyermekkor szentsége című cikkéért vehette át a díjat.

andi potápi
Fotó:  Pézman Zoltán

Úgy érezte, mindenképpen fontos beszélni, írni a témáról, mert tanítói munkássága során naponta látta diákjai szemében a félelmet. Az elismerést meghatódva vette át. 

Videó:  ma7

A Felvidék ezúttal két jelölttel volt jelen a versenyben, Szomolai Andrea munkája mellett Kiss Réka írása is versenyben volt.  

média a családért díj
Fotó:  Pézman Zoltán
média a családért díj
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.