2023. szeptember 25., 21:12

Itt az idő! Teltház a Szövetség dunaszerdahelyi kampányzáróján is - VIDEÓKKAL

A Szövetség Csallóköz szívében, Dunaszerdahelyen is képviselte magát egy nagyszabású, neves felvidéki művészekkel tűzdelt kampányrendezvényen, ahol felhívták a jelenlevők figyelmét arra, hogy nincs idő a tétovázásra, a felvidéki magyarságnak sok évnyi árvaság után a törvényhozás asztalánál a helye. 

Az üzenet értő fülekre talált
Az üzenet értő fülekre talált
Fotó: Katona Tamás

A rendkívül jó hangulatú rendezvény közönségét nézve értő fülekre és érző szívekre találtak az üzenetek, amelyek aláhúzták, mennyivel lenne más a felvidéki magyarság pozíciója egy erős parlamenti érdekképviselettel. 

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere, aki maga is az indulók között szerepel, bemutatta a jelölteket. 

Hájos Zoltán bemutatja a Szövetség jelöltjeit
Hájos Zoltán bemutatja a Szövetség jelöltjeit
Fotó:  Katona Tamás

Mózes Szabolcs, a Szövetség alelnöke beszédében felelevenítette, hogy három évvel ezelőtt minden harmadik magyar adta le voksát szlovák pártokra. 

Ezt ma nem engedhetjük meg. A szlovák pártok a szlovák választók szavazatait mindenképpen begyűjtik, tudjuk, hogy sok mindent ígérnek, de virágzó Felvidéket egyik sem. Ezért mi tudunk küzdeni, hogy gyermekeink és unokáink is egy magyar jövőt élhessenek. 
Videó:  ma7

A jelöltek bemutatása és az alelnök beszéde után a színpadot neves művészeink vették birtokba, Derzsi György, Kovács Koppány, Korpás Éva, Szarka Tamás, Rigó Mónika, Vadkerti Imre és Zsapka Attila a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes kíséretében emelték a hangulatot. Egy korábbi beszélgetésben Vadkerti Imre elmondta,

 mi, magyarok úgy vagyunk „összerakva”, és ezt látod ezek szerint te is, hogy ha megszólal egy fajsúlyos nemzetébresztő zene, akkor nincs olyan magyar ember, akinek ne dobbanna nagyot a szíve. 

Valóban ez érződött a légkörön, a vastaps és a mosolyra hangolt szájak megadják a reményt a közelgő hétvégéhez és bizakodásra adnak okot. 

Stábunknak az egyik fiatal jelölt, Nagy Dávid elmondta, nem gondolta volna, hogy a 21.században a családokért kell majd küzdenünk és hangsúlyoznunk annak fontosságát. 

Videó:  ma7

Menyhárt József mindenkit arra sarkall, hatodmagával menjen az urnák elé szombaton, hogy megmutathassuk, együtt erő vagyunk. 

Videó:  ma7

Nagy József szerint a kezdetben alacsonyabb lelkesedés a kampány vége felé kimondottan pozitív fordulatot vett és történelmi sikerre számít. 

Videó:  ma7

A közönség soraiban lévő emberek számára magától értetődő a választás. 

Videó:  ma7
Videó:  ma7

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.