cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. július 8., 18:30

Katonai lovas hagyományőrzés a Jurtanapokon - VIDEÓ

Nincs Jurtanapok korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek nélkül. A hagyományőrzők hűen bemutatják a lovak és lovasok együttmozgását, így képet kaphatunk arról, milyen is volt, amikor eleink még együtt lélegeztek a természettel. 

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület legfőbb és leglátványosabb tevékenysége a lovas bemutatók tartása. Az egyesület 2004 elején alakult, akkor választották a "pusztai róka" nevet, ami székvárosuk, Karcag nevének jelentése a kun, illetve a mai kazah nyelvben.

A Felvidék legnagyobb hagyományőrző fesztiválján egy rendkívül izgalmas és látványos lovagi tornát mutattak be szombaton a 907-es pozsonyi csata emlékére.

Elmaradhatatlan attrakciója volt a XVIII. Jurtanapoknak a Vermes Törzs vadonatúj bemutatója, amely technikailag sokkal jobban igénybe vette a lovakat és lovasokat is. A látványos és valóban izgalmas bemutató megnyerte a közönséget. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.