cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. november 3., 18:00

A Galántai Kodály Zoltán Gimnázium fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepelte a környék - VIDEÓ

A hét évtized méltó megünneplésére vállalkozott az iskola vezetősége, kétnapos műsorfolyammal adóztak az elmúlt esztendők élő és már elhunyt diákjai és tanárai előtt. 

Videó:  ma7

Pénteken ünnepi akadémiát tartottak az iskola tornatermében, ahova több, mint kétszáz vendég érkezett. Jelen volt Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke, Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, Forró Krisztián, a Szövetség elnöke, Kolek Péter, Galánta polgármestere. Másnap, szombaton a Galántai Városi Művelődési Központ mozitermében pedig több, mint háromszázan voltak kiváncsiak az iskola Tsízió Diákaszínpadára, akik a Holt költők társasága adaptációt mutatták be. 

A pénteki akadémián az intézményben valaha oktató nyugalmazott peddagógusokat méltatták és kis figyelmességgel köszönték meg áldozatos munkájukat.

Két plébános, Zsidó János esperesplébános és Édes Ákos lelkész áldotta meg az iskolát, majd a diákok, a Varsás Népdalkör és a Bendő zenekar a Varsás Néptáncegyütessel együtt adtak ünnepi műsort. 

Az estet állófogadás zárta, ahol kötetlen beszélgetések és felszabadult légkör töltötte meg az iskolai étkezdét.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.