2022. június 18., 16:16

A legtöbb problémát már elhárították az OTP-s ügyfelek migrálása után

Portálunkon az elmúlt időszakban rendszeresen foglalkoztunk az OTP Bank szlovákiai részének beolvadása körüli folyamatokkal, amelyek jelentős hányada májusban lezárult. Az első napokban azért bőven akadtak kihívások, amit az ügyfeleknek oldaniuk kellett.

csob
Fotó: ČSOB Facebook-oldala

Május második felében megtörtént az egykori OTP Bank Szlovákia számláinak transzformációja a bankot felvásárló ČSOB rendszerébe. 

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, ez jelentette az egyik legfontosabb lépést, hiszen az egykori szlovákiai OTP-s számlák megszűntek, s már az új bankszámlákon zajlanak a pénzügyi tranzakciók. Az átmenet nehézségeiről akkor a bank szóvivője elmondta, természetesen akadtak kisebb-nagyobb gondok, de semmi olyan, amire ne számítottak volna, s ezeket sikerült kezelni.

Portálunkhoz ezután több olvasó olyan kéréssel fordult, hogy nem volt számukra zökkenőmentes az átmenet és a fiókokban kellett oldaniuk a problémájukat.

Anna Jamborová, a ČSOB szóvivője a ma7 kérdésére elmondta, a fiókok előtt kialakult hosszú sorok azért adódtak, mivel az ügyfelek egy része az új elektronikus rendszerben nem jól adta meg a belépési kódját, így az oldal leblokkolta a belépését. Ezt a problémát viszont a bank szerint sikerült kezelni, s a hosszú várakozás így már a múlté.

Olyan problémát is jeleztek az olvasók, miszerint az új bankkártyájuk későn érkezett meg és volt egy időszak, amikor az újjal még nem tudtak fizetni, a régi pedig már nem volt érvényes. Ennek kapcsán Jamborová arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kártyákat már áprilisban fokozatosan postázták, így mindenki megkapta azt a számlák átalakításáig, s a régieket nem kellett visszaküldeni, mert azok a migráció után érvénytelenné váltak. Egyedül ott adódhattak a szóvivő szerint problémák, ahol az ügyfél címe nem volt aktuális, így a kártya visszaérkezett a bankba és újra kellett postázni.

A bank egyébként igyekszik majd különböző kedvezményekkel is megtartani az OTP egykori ügyfeleit, más kérdés, hogy mennyire szoknak hozzá az érintettek az új elektronikus rendszerhez, amellyel a leggyakrabban találkozik a polgár pénzügyei intézése közben.

Az ügyfeleknek egyébként október végéig kell bejelenteniük az új számlaszámukat a befizetéseket feladóknak. Addig a bank automatikusan felülír minden „régi” számlaszámra történő befizetést az új számlaszámra.

Mindez viszont nem feltétlenül történik ugyanolyan gyorsasággal, mintha már az új számlaszámukra utalták volna az összeget. Ezzel a jelenséggel a napokban több gyermekes család is találkozott, amikor is az emelt összegű, 100 eurós családi pótlék nem érkezett meg csütörtökön vagy pénteken, mint a legtöbb más bankszámlára. Ezzel kapcsolatban viszont nincs ok aggodalomra,  az összeg ugyanúgy a számlára kerül, csak a rendszeren keresztül történő átfutása tovább tart, tudtuk meg a bank információs vonalán.

Mi is történt az elmúlt években OTP Bank Szlovákiával?
2020-ban a ČSOB belga anyavállalata vásárolta meg a magyar pénzügyi intézet szlovákiai hálózatát. A szükséges szabályozói és felügyeleti engedélyek megszerzését követően, a 2020. február 17-én kötött szerződés alapján 2020. november 26-án megtörtént az eladási tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként az OTP Bank Szlovákia részvényeinek 99,44%-a a KBC Csoport tulajdonába került, és így a KBC Bank leánybankjává vált.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.