Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2021. november 20., 10:16

A járvány a Köbölkúton nyitandó üzem átadását is késlelteti

A nyár folyamán már hirt adtunk arról, hogy a köbölkúti volt téglagyár helyén a Furni Finish Kft. modern gyártócsarnokot alakított ki, és ezt az osztrák tulajdonban lévő Casa7 cég veszi bérbe, melynek fő tevékenysége ruhaszárító és vasalódeszka gyártása lesz.

Gyártócsarnok Köbölkút
Balról: Stefano Saccuman az üzem vezetője és Szőcs Ferenc Köbölkút polgármestere
Fotó: Köbölkút község

A napokban Szőcs Ferenc, Köbölkút polgármestere kapott meghívást az üzem vezetőjétől, tekintse meg, miként állnak a dolgok és mik azok, amelyek megoldásra várnak.

A polgármester elmondta,

már a belépéskor bíztató látvány fogadta - a felújított főépület, a körülötte levő szabad területek és a hozzáférhetési újraaszfaltozott felületek, modern, rendezett képet nyújtottak. A gyártócsarnok is teljesen megújult, de ami a legfontosabb, hogy megérkeztek a gyártószalag egyes részei, mégpedig a szállítószalagok a lakkozókabinok a festékégető boxok, amiket már az Olaszországból érkezett vendégmunkások összeszereltek.
modern gyártócsarnok
Modern gyártócsarnok
Fotó:  Köbölkút község
A sok pozitívum mellett sajnos kedvezőtlen gondok is felmerültek, amiket nagyon lehangoló érzéssel fogadott a befektető. Vannak ugyanis olyan részei is a gyártósornak, amik speciális komponeseket tartalmaznak és a kialakult koronavírus-járvány miatt ezek beszerzése nehézségbe ütközik, így több havi késéssel érkeznek Európába. Hiányuk lehetetlenné teszi a gyártás elkezdését, ami számára is nagy kiesést jelent. Így nem marad más mint várni és reménykedni, hogy mihamarabb elkezdődik a gyártás ami Köbölkút nevéhez fűződik majd

- tájékoztatott Szőcs Ferenc. A cég kezdetben 22 alkalmazottal számol, ez a szám a későbbiekben 40-re nőhet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.