cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 14., 13:50

Tíz-tizenkét billió dollár

Lehullott az egyik lepel. Mert több lepel is van. Némelyik alól szügyig kilóg a lóláb, más alól csak a pata kandikál ki, de az is sokatmondóan. Ám amiről nemrég az egyik amerikai szenátor beszélt, az igencsak sokkoló. A maga pőreségében mutatja meg, hogy az USA-nak, a demokrata vezetésű nagyhatalomnak miért érdeke az európai háború. Egyszerűen zsákmánynak tekinti Ukrajnát, és ezért nem drága az ukrán és az orosz (meg majd a többi) élet.

 

Ukrajna
Fotó: TASR/AP
Lindsey Graham szenátor szó szerint ezt mondta: „Tíz-tizenkét billió dollárnyi ásványi anyagon ül Ukrajna. Ők lehetnének a leggazdagabb ország egész Európában. Nem akarom ezt a pénzt és ezeket a vagyontárgyakat Putyinnak adni, hogy megossza Kínával. Ha most segítünk Ukrajnának, akkor a legjobb partnerré válhat, akiről valaha is álmodtunk, és ezt a tíz-tizenkét billió dollárnyi kritikus ásványkincset Ukrajna és a Nyugat használhatná fel, nem pedig Putyin és Kína kapná.” Magyarán: meg kell kaparintani az ukrajnai vagyont. Igaz, előbb arra van szükség, hogy a „partner” országát a földdel tegyék egyenlővé, a munkaképes lakosság zömét pedig vágóhídra tereljék.

A CBS televízióban elhangzott nyilatkozatot a Magyar Nemzet ismertette néhány napja. A szenátor nem kertelt. Szerinte fel kell venni Oroszországot a terrorizmust támogató országok listájára, és elkobozni, valamint Ukrajnának adni az Egyesült Államokban található orosz vagyont. Ennek a mondatnak a valóságtartalma éppen kezd testet ölteni, hiszen az Európai Unió pontosan ezt a napiparancsot igyekszik végrehajtani, nyilvánvalóvá téve, hogy a brüsszeli „trojka” (Ursula von der Leyen, Charles Michel és Roberta Metsola) kinek a kottájából játszik, és kinek az érdekeit képviseli. A fentiekből úgy tűnik, hogy nem a portugál halászét, a görög panziósét vagy a magyar gazdáét.

Idézzük ismét a galamblelkű szenátort (a Politico hírportál szerint). „Háromszázmilliárd dollár van Európában az orosz vagyonból, amit le kellene foglalnunk, és Ukrajnának kellene adnunk. Amerikában is orosz pénz van, amit le kellene foglalnunk. Az amerikai törvények értelmében Oroszországot a terrorizmus állami támogatójává kellene nyilvánítanunk.” Magyarán: az amerikai törvények felette állnak a világ összes törvényének, és amit Joe bácsi kimond, az úgy van. Ha Joe bácsinak rabolni szottyan kedve, nem számít se nemzetközi jog, se ENSZ-határozat, se semmi. Akkor rabolni fog, még ha térdig gázol is a vérben.

De mondott ez a vadember ennél cifrábbat. Tavaly Kijevbe zarándokolva szó szerint így fogalmazott: „Oroszok halnak meg. Ez a legjobb módja a pénzünk elköltésének.” Ugye, milyen ismerősen hangzik? Antony Blinken külügyminiszter is elszólta magát, amikor vállalkozók előtt meglóbálta azt a bizonyos lólábat, kifejtve, hogy az amerikai adófizető polgárok pénzét azért kell Ukrajnába küldeni, hogy annak kilencven százaléka visszacsorogjon, és amerikai munkahelyeket teremtsen.

De hasonlókat mondott a vén spekuláns Soros is, amikor elmesélte, mekkora biznisz ez a háború, és Ukrajna majdani újjáépítésébe maga is beszáll egymilliárdocskával, ami természetesen fialni fog. Hogy mennyi áldozat kell hozzá, mennyi „élő erőnek” kell „holt erővé” válnia, hány hullazsák fog megtelni e nemes cél érdekében, az elhanyagolható. Ettől lesz szép az a bizonyos nyílt társadalom, amely bukszákat nyitogat, hogy elférjenek benne a mikroadományokból összekuporgatott, vérrel áztatott dollármilliárdok.

Ha valaki még ezek után is elhiszi, hogy a világ csendőre (pontosabban a rácuppant paraziták) számára a legfontosabb az emberi jogok és a szabadság világmegváltó eszméjének a terjesztése, az nyugodtan bevonulhat a vigyorgóba (értsd: zárt osztályra).

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.