2022. június 17., 19:44

Róma és a Great Reset

„Minden út Rómába vezet“ - mondja a régi mondás. Tehát a Vatikánba. A pápaállamnak mindig is jó volt a hírszerzése, mai szóval minőségi információs rendszernek mondhatnánk...

great reset piros gomb
Fotó: pixabay.com

Az utóbbi időben Ferenc pápa tett néhány kijelentést, amit eddig nem hallottunk tőle, például: “...a világ háborúban áll. (…) Én úgy látom, hogy már kihirdették a harmadik világháborút. Ez olyasmi, amin el kell gondolkodnunk. Mi  történik az emberiséggel, hogy egy évszázadon belül három világháborúja is volt? (…) Ez csapás az emberiségre. Arra kell gondolni, hogy egy évszázad alatt három világháború is kirobbant, és minden alkalommal ott volt mögöttük a fegyverkereskedelem”.

Ehhez még hozzátette:

...a NATO nem érti meg, hogy Oroszország birodalomként gondolkodik, és nem engedi meg más hatalmaknak, hogy megközelítsék.”

A pápa a Corriere Della Sera olasz napilapnak adott interjúban beszélt erről. Oroszország Ukrajnához való hozzáállását olyan haragként jellemezte, „...amelyet nem tudja, hogy provokáltak-e, de talán megkönnyítette” az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) jelenléte a közeli országokban. Szerinte a NATO “ugatása Oroszország ajtaja előtt” is vezethetett Ukrajna lerohanásához.

A pápa valamit tud, amit mi (még) nem.

Egy lengyel csúcspolitikus atombombát adna Ukrajnának, annak az Ukrajnának, ahol külföldi hatalomváltás volt öt milliárd dollárért és (külföldiekkel is teli) bábkormány irányítja az országot, melynek feje egy harmadrangú komikus, aki parancsokat osztogat a világ vezetőinek és szidja azokat, akik nem küldenek fegyvert (pénzt, paripát...).

A szinergikus jelenségek nagyon gyanúsak – a 2008-as bankcsődök, a migráció, klímahisztéria, Brexit,  járvány(ok), az EU betagozódása 51. (csatlós)államként az USA-ba és az utóbbi háború az Ukrajnába  irányuló fegyverszállítmányokkal együtt mind egy irányba mutatnak.

Valahol már készen áll a globális „Great Reset“, a nagy újraindítás terve. Mivel az USA 10-30 év távlatában a természet törvényei miatt menthetetlen, a globális hatalomnak (amely természetesen nem létezik) át kell helyeznie székhelyét, mint anno a londoni City-ből is tette. A jólétben eltunyult (nyugat-)európaiak kontraszelektált politikusai pedig a globális megfelelés kényszerérzetében szívesen segédkeznek ebben, például azzal is, hogy hagyták az NGO-knak politikai tényezővé (kvázipárttá) válását, amikre nem hatnak a politikai pártokra vonatkozó törvények – felelősségre ebben a vonatkozásban nem vonhatók. Finanszírozásuk pedig teljesen átláthatatlan.

A globális hatalom pedig világkormánnyá akar válni.

Azonban problémája adódott a Föld lakosságának hatványozott növekedésével (1800-as évek körül kb. 1 milliárd, 2022-ben majdnem 8 milliárd), az ekkora embertömeg felett eddig gyakorolt háttérhatalmát elveszítheti. Globális szempontból itt más nem segíthet, mint a kiváltó ok megszüntetése, ami nem más mint 50-100 év alatt a Föld lakosságának 5-10%-ra való csökkentése. Tovább nem is merem részletezni...

Most térjünk vissza a pápa szavaira:

...ez csapás az emberiségre. (...) nem tudjuk, milyen dráma áll a háború hátterében: talán provokálták a kitörését, vagy nem akadályozták meg.”

Ilyen globalizált célok mellett miért kellene megakadályozni? A „befeketített“ kőolaj- és gázbiznisz virágzik, a palagázkitermelés az egyik legkörnyezetszennyezőbb technológia a világon, tankhajók százai okádják a légszennyezést. Meg egekben az infláció. És mégis – felsőbb parancsra – ez lesz a nyerő?

Néha akad azonban értelmes beszéd is. Davosban a Világgazdasági Fórumon Henry Kissinger a világ megmentése érdekében gyors megegyezésre szólította fel a harcoló feleket (még területi engedmények árán is), mert tudja, mi várhat ránk (pl. egy USA - Kína konfliktus, nehogy kialakuljon Eurázsia).

Más politikusok még keményebben fogalmaztak: most a világot egy amerikai polgárháború „mentené“ meg a megsemmisüléstől. Egy olyan felfordulás, ami otthon lenne és nem többezer kilométerre, idegen földön. Ami csak veszteséget termelne és nem hozna hasznot, mint az eddigi iraki, líbiai, afganisztáni, stb... „kirándulások“.  Ami nem épít fegyvergyárakat, hanem rombol...

Jogos lehetne a kérdés: mi a kisebbik rossz? Menjen tönkre az eddigi „világcsendőr" vagy az egész világ? Isten mentesen meg ettől minket!

Elképzelhetetlen, mi történne, ha a több száz millió kézifegyver és többmilliárd lőszer, ami a polgárság tulajdonában van, „kiszabadulna“ az utcára.

Nos, van egy gyenge elképzelésem: Great Reset!

Megosztás
Címkék