2020. november 4., 08:05

Leteszteltettünk!

Leteszteltek bennünket! Alaposan!... Megtanulták, hogyan lehet emberek millióit hosszú sorokba állítani, esőben, szélben. Megtanulták, hogyan lehet személyi adatokat beszerezni az erre való adatvédelmi törvény megkerülésével. Kipróbálták az egészségügyi személyzet teljesítőképességét és kapacitását. A jól szervezett káosz megmutatta, hogy lehetséges a gyors mozgósítás még a civilek oldalán is. Az önkormányzatok meg megtanulták mozgósítani a nem mozgosíthatót is...

Fotó: TASR

Elhitették (ill. nem beszéltek arról), hogy a tesztelés megállítja a vírus terjedését. Elfelejtették elmondani, hogy az országos tesztelés senkit sem gyógyít meg.

Elfelejtették megszervezni állami szinten, hiszen az „állam“ kezdeményezte. Aztán a legvégén az önkormányzatok nyakába varrták a munka javát. Ehhez elfelejtettek pénz adni, ami miatt több önkormányzatnak kölcsönt kellett felvennie. Azt is elfelejtették megmondani, hogy ezeket a kiadásokat záros határidőn belül megtérítik az önkormányzatoknak.

Azt viszont nem felejtették el kihangsúlyozni, hogy a tesztelés teljesen önkéntes és ha a polgár nem vesz rajta részt, tíz napig csücsülhet otthon, karanténban. Azt sem felejtették el kihangsúlyozni, hogy az éhezés elkerülése érdekében elmehet a legközelebbi élelmiszerboltba. Miniszterelnökünk a tesztelés után nem felejtette el, hogy elnézést kérjen a kikényszerített tesztelésért, mintegy negligálva a kormány pár nappal azelőtti kijelentéseit. Hagyjuk...

Túl vagyunk rajta. Az átlagos országos fertőzöttség 1% körüli. A második kör csak a 0,7%-ostól nagyobb fertőzöttségű járásokban lesz.

Engem csak az bosszant, hogy ügyefogyottnak néztek bennünket, polgárokat. Aki folyamatosan figyeli az egész Covid-esetet, az tudja, hogy ez a média és a gyógyszeripar nagy biznisze, ami nagyon kapóra jött néhány gazdasági és ideológiai társaságnak.

Jól jött azoknak is, akik tudták, hogy a világgazdaság túlhevült, le kellene hűteni, sok a szabad pénz, amit nincs hová ésszerűen befektetni a  maximalizált haszon mellett. Be lehet majd fektetni például a védőoltásokba, mert az antitestek gyors fogyása miatt akár félévenként betegedhet meg az ember a koronavírustól. Ez pedig évente kétszer 3-4 milliárd adag szérumot jelent. Ha csak 3 dollár egy, az is 24 milliárd évente ( a számtanban gyengébbeknek: 24 ezer millió dollár) csak a gyártó(k)nak. Meg aztán hány évig kell majd oltani? A többiről nem is beszélve...

Mindezek mellett köszönetet kell mondani minden szolgálattevőnek, hogy becsülettel végigvitte a rábízott dolgokat, hogy egy-két kivételen kívül minden aránylag simán ment, elkerültük a nagyobb „szervezett káoszt“. Köszönet illeti a tesztelteket is, akik vagy félelemből vagy meggyőződésből (meggyőzöttségből ?), illetve kényszerhelyzetből adódóan néha órákat álltak többé-kevésbé türelmesen a sorban.

Csak remélni tudom, hogy „pártunk és kormányunk“ legközelebb egy kicsit jobban átgondolja az ilyen előkészületeket, nemcsak a stressz minimalizálása érdekében, hanem a kézzelfogható egészségügyi eredmény elérése érdekében is a szocializmusból jól ismert „önkéntesen kötelező“ hozzáállás nélkül.

Megosztás
Címkék