Agárdy Gábor

2019. szeptember 04., 09:57

Lépni kell!

Olvasom a friss hírt: "A Mission Lifeline német nem kormányzati szervezet (NGO) Eleonore nevű hajója hétfőn elindult a szicíliai Pozzallo kikötője felé annak ellenére, hogy az olasz hatóságok megtiltották a kikötését..." (ma7.sk).

Matteo Salvini (volt) olasz belügyminiszter elszámította magát. Túl korán fájt a foga a teljes olasz hatalomra. Meg nem számolt azzal a láthatatlan, egész Európát, Afrikát és Közel-keletet átszövő óriási póklálóval, amelynek létrehozói és működtetői - finoman szólva - nem nézték jó szemmel az illegális migrációt megnehezítő intézkedéseit.

Párhónapos regnálása alatt bebizonyosodott, hogy az illegális migrációt (mert csak erről van szó már évek óta), meg lehet állítani. Duray Miklós pár héttel ezelőtt ezt írta:

...a migrációnak csak egyetlen oka fogadható el: az életet mentő menekülés. Ami most zajlik, az terrorizmus…

Ettől pontosabban és rövidebben jellemezni a jelenséget már nem nagyon lehet.

Egy civil hajó az olasz tiltás ellenére elindult a partok felé
Megint egy NGO-hajó zavarog az olasz felségvizeken.

A 2015-ben elkezdődött masszív népvándorlás, amely elsősorban Európát hivatott elpusztítani, nem fog addig leállni, míg azt a migráció működtetői haszonnal tudják üzemeltetni. Becslések szerint évente a haszon 3...6 milliárd dollár körül mozog. Ezért pedig érdemes tönkretenni az öreg kontinenst. Ez csak egy az okok közül, amely a legnyomósabbak közé tartozik.

A széleslátás kedvéért még említsük meg az iszlamizációt, amely szerint Mohamed próféta óta a hitet tűzzel-vassal kell terjeszteni. A gumicsónakokkal zömmel életerős fiatalemberek - katonák - jönnek. Aztán említsük meg a Coudenhove-Kalergi tervet a félig barna európai kevert népesség létrehozására, az Arab-Öböl és a Közel-Kelet kőolajkitermelő országainak határozott döntését, hogy náluk nincs migránsbefogadás (ennek tanulmányozása is "megérne egy misét").

Az amerikai globalista elitek félelméről, hogy az EU, Oroszország és Kína gazdasági egyesítése (Eurázsia) felgyorsítja elsősorban az USA hanyatlását, már ne is beszéljünk. Az okokat hosszasan sorolhatnánk. A baj az okokkal ott van, hogy mind egy irányba hatnak, egymást erősítik és közös az érdek: a migráció folytatása.

Ezt a folyamatot rendszertechnikai szempontból több helyen is meg lehetne állítani. Legkönnyebben azonban ott lehetne jelentősen mérsékelni, ahol a benne lévő pénz mozgása a legnagyobb. Ez pedig az embercsempészek toborzási területei, valamint az imámok szónoklatainak helyei és a szállítási útvonalak. Ha már egyszer egy illegális migráns betette a lábát Európába, annak visszatoloncolása már szinte lehetetlen, erre számos példa van, egyszerűen eltűnnek a hatóságok szeme elől. Pl. Németországban közel 600 ezer emberről nem tudnak semmit.

A XXI. század rendelkezik azokkal az eszközökkel, amikkel a helyzet kezelhető lenne. Nézzük meg aprólékosabban a szállítási útvonalak berekesztésének lehetőségét. Ma, amikor a (kém)műholdak százai köröznek Földünk körül, drónok figyelhetik a szállítási útvonalakat, katonai vízijárművek cirkálhatnak, lehallgathatók a rádióadások, stb., nem lehet kétséges, hogy hírt lehet szerezni a következő "szállítmány" elindulásáról.

A szállítmányt ugyanis egy gumicsónakra rakják és ezen a lélekvesztőn nagyjából 50 - 100 ember várja pénzéért a szebb napokat és az uniós segélyek reményét. Ha ezzel akarnának átkelni a tengeren a nagyjából 6-10 km/ó sebességgel úszó gumicsónakkal, többszáz liter üzemanyagra és ivóvízre, valamint sok élelmiszerre lenne szükség, hiszen az út napokig tartana. Ilyen azonban a csónakokban nincs.

Az ok egyszerű: a lélekvesztők "megkapják a drótot" az NGO-hajóktól, hogy indulhattok, mi már úton vagyunk. Majd amikor partközelben, de már nemzetközi vizeken találkoznak, felszedik a gumicsónakban nyomorgókat (hiszen így lett a kseft leegyezve) és elszállítják, mondjuk, Olaszország felé. Ha bejutnak hajóval, bemennek - függetlenül, hogy kapnak-e engedélyt vagy sem. Van olyan is, hogy visszaültetik az illegális migránsokat a csónakba és az utolsó kilométereket így teszik meg.

Ez a folyamat tökéletesen nyomon követhető hírszerzési szempontból.

Ilyenkor odamehetne egy hadihajó, felszedhetné a migránsokat, lefoglalhatná az NGO-hajót kapitányostul, csónakostul, majd visszavihetné az "utasokat" oda, ahonnan jöttek. Majd visszavihetné az NGO-hajót csónakostul a tenger közepére és 4 x 2 kg tritollal korallfészket csinálhatna belőle. Ha a hadihajó kapitánya környezetbarát, előtte kiszivattyúzhatná az NGO-hajó üzemanyagát, saját költségeit csökkentendő. A kapitányt meg a legénységet pedig rögtönitélő bíróság elé állítani, hiszen a bizonyítékok megvannak és a legénység is tudta mire vállalkozott.

Nem kell nagy stratégának lenni ahhoz, hogy megállapítható legyen: nagyjából három NGO-hajótól több nem fog elsüllyedni.

Ebben az évben a Földközi-tengerbe kb. 900 ember fulladt bele. Fel kell tenni a kérdést: mi ér többet? Három NGO-hajó vagy 900 emberélet? Nos, nemsokára dönteni kell, ha nem akarunk öngyilkosan Európában tönkremenni.

Ez a rendszer pl. a szaudiaknál, omániaknál, katariaknál már működik. Ott a szomáliai kalózokkal bánnak el a sejkek hadihajói. Mert ez már a sejkek érdeke is!

Ha pedig valaki igazi háborús menekült ( a fenti Duray-definíció szerint), azt máshogy kell kezelnünk! Ezért van (még) a keresztény Európa!

0 HOZZÁSZÓLÁS
B. Vida Júlia 2019. október 21., hétfő

Katicák a falon

Meddig tarthat ez még így? Meddig gondoljuk azt, hogy mi mindent megengedhetünk magunknak?

Kolek Zsolt 2019. október 20., vasárnap

Merre tartunk, Uram?

Quo vademus, Domine? Milyen úton jár ez a pántlikaszerűen elnyújtózkodó részhaza, amely kérdőjelként terpeszkedik az anyaország határai fölött, fogyó hassal, szaporodó pontokkal?

Száraz Dénes 2019. október 20., vasárnap

Mentőöv a fuldoklónak

Amikor a hajóról mentőövet dobnak egy fulladozónak, akinek ráadásul ott liheg egy cápa is a nyomában, nem illik a fedélzetre húzva nagy arccal viselkedni.

Haják Szabó Mária 2019. október 20., vasárnap

Vigyétek haza a terroristáitokat!

Így szól az amerikai elnök egyre türelmetlenebb felszólítása Nyugat-Európa vezetőihez.

Kövesdi Károly 2019. október 19., szombat

Csendélet hársfával

A száraz matematika ugyanis nem lehet üzenet. Az elvi politizáláshoz meg végképp nincs köze. Hogy néhány avítt kifejezést fel se hánytorgassunk, úgymint: becsület, tisztesség, alázat.

Száraz Dénes 2019. október 18., péntek

Túlélhető egy Híddal kötendő paktum?

A Híd óhaja már túlteljesült azzal, hogy az összefogás alapja az MKP-Híd paktum lehet!

Kolek Zsolt 2019. október 17., csütörtök

Elidegenített államnyelv: miért politikai kérdés a nyelvoktatás?

A felvidéki, ha kapaszkodót keres, jól teszi, ha felismeri, hogy polgárnak lenni errefelé azonosulást jelent az anyanyelvvel.

Agárdy Gábor 2019. október 17., csütörtök

A javíthatóság és tartósság előmozdítása

A józan ész azt mondja: pl. egy háztartási készülék megbízhatóságának olyannak kellene lennie, hogy 8-10 évig működhessen (minimális hibaszám mellett) és a javíthatóság biztosítva legyen.

Száraz Dénes 2019. október 14., hétfő

Akár a parlamentet is elérheti a Tetris-kihívás

Jól mutatna a drónfelvételen a három muskétás szorosan egymás mellett heverve, Danko, Fico és Bugár.

Száraz Dénes 2019. október 13., vasárnap

Célba ért az összefogás?

Tíz év után első alkalommal lehet olyan választási kampányunk, amelyben nem támadja magyar a magyart.

Vélemény
B. Vida Júlia: Katicák a falon

Meddig tarthat ez még így? Meddig gondoljuk azt, hogy mi mindent megengedhetünk magunknak?

Kolek Zsolt: Merre tartunk, Uram?

Quo vademus, Domine? Milyen úton jár ez a pántlikaszerűen elnyújtózkodó részhaza, amely kérdőjelként ...

Száraz Dénes: Mentőöv a fuldoklónak

Amikor a hajóról mentőövet dobnak egy fulladozónak, akinek ráadásul ott liheg egy cápa is a nyomában, ...