2022. november 22., 13:37

Káčer visszafogott vérnyomása

Ki ne ismerné a kijelentést: Nekem semmi bajom a magyarokkal, de… Aztán jön a felsorolás, amelyből kiderül, hogy az illetőnek igen sok baja van a magyarokkal.

orbán
Fotó: Orbán Viktor FB-oldala

Közéjük tartozik Rastislav Káčer külügyminiszter is, aki azt állítja, már a dédnagyanyja is büszke „uhorka” volt (ne tévesszük össze az uborkával, az uhor a magyar kissé pejoratív megjelölése), és ő maga is tiszteli az 1000 éves közös történelmünket. Miután ezeket leszögezi, hozzáteszi, a magyarok Szlovákiában otthon vannak, akárcsak a többiek. „A mi polgáraink” úgymond.

Nos, kedves Káčer úr, mi ezt egy hangyapisilőnyi eltéréssel másképp látjuk. A Szlovákiában élő magyarok nem olyan polgárai az országnak, mint ön, az államalkotó. Nekünk nincs helyünk a szlovák alkotmányban, ezért önök (1000 éves történelem ide vagy oda) másodrendűként kezelnek bennünket. Gondolom, ezzel ön is tisztában van.

Mondjuk, személy szerint semmi bajom, mert magyar vagyok, és magasról teszek rá, mint gondol rólam az olyan külügyminiszter, aki nyíltan hazudik. A hazugság lényege pedig az alábbi mondatban szerepel: „Mi nagyon visszafogottak vagyunk, ha mások Budapestet kritizálják olyan dolgokért, amelyek a mi vérnyomásunkat is megemelik.“ A „mások“ ez esetben Daniel Freund német zöld párti képviselő, aki kiszúrta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nagy-Magyarország térképével ellátott sálat viselt a minap. „Milyen megnyugtató ez Magyarország szomszédai számára“ – írta ez a hivatalos mocskolódó, aki naponta öt-hat uszító bejegyzést rak fel a Twitter-oldalára Magyarország és a magyar kormány címére.

A „mások“ még: az ukrán külügyminisztérium, amely bekérette a sál miatt a magyar nagykövetet a horvát és a román külügy, amelyek szintén verik a dobokat egy ruhadarab miatt. És nyilván lesznek még többen is, hiszen az egész unióban napi szórakozás Budapestet ekézni.

Úgyhogy Káčer úrnak nem igen tudjuk elhinni, hogy visszafogott lenne, amikor boldogan és önként száll be a sakálvokálba, amely Magyarország ellen uszít. Pedig csak a fociról volt szó, mint Orbán Viktor facebookos bejegyzésében üzeni.

De ezeknek mindegy. A neoliberális, újmarxista világban a kóros megfelelés és az igazodás kényszere mindent felülír.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.