2022. január 22., 09:13

Józsi bácsi szavazhat április 3-án!

Szomszédunknak, Józsi bácsinak ugyan nincs internete, mégis tájékozott, mert nagyon sokat olvas. A gyerekek hordják neki a magyarországi lapokat, jár neki a Magyar7 is, a tévében, rádióban is figyeli a napi eseményeket, megnézi a híradókat, meghallgatja a krónikákat a rádióban. Képben van a magyarországi országgyűlési választásokat illetően is!

 

magyar választások
Fotó: MTI

Azt mondja nekem a minap a kerítés tövében, hogy nagyon fura dolog, mikor a magyarországi ellenzék azt kürtöli világgá, hogy Orbánék csak csalással győzhetnek a választásokon. Ugyanakkor azt is mondja az ellenzék, hogyha vereséget szenved Orbán, akkor nem fogja átadni a hatalmat, mert diktátor. Vagy nagyon eszementek ezek, mondja, vagy szándékosan riogatnak. Mert hát ugye 2002-ben sem adták át a hatalmat Medgyessyéknek, Orbánt úgy kellett annak idején kiköltöztetni az Országházból, és 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban sem kétharmaddal győztek, csak csalással. Gondolják ők…

Márki zajos kampánya viszont nagyon tetszik Józsi bácsinak, mert szinte nem múlik el olyan nap, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt ne mondjon olyan egetverő ostobaságot, aminek hallatán még az ellenzéki választók is fejükhöz kapnak kínjukban. Például, hogy kevesebbet igyon, egyen, fűtsön, mosakodjon és autózzon a magyar ember, és ha megbetegszik, fizesse meg szépen a betegellátását. Rezsicsökkentés helyett pedig üzemanyag-áremelés legyen! És hogy minden kerítést le kell bontani, be kell engedni a migránsokat, a kertjeinkbe is, úgysem maradnának itt egy balliberális kormány által irányított országban. Úgy kampányolnak ezek, mondja Józsi bácsi, mintha nem is igazán akarnának nyerni a választáson. 

Attól viszont nagyon tart az öreg, hogy a nemzetpolitika rögtön átváltana Európa-politikára. Magyar nemzetrész helyett sokszínű EU-részecske lenne a Felvidék, hogy a rosseb vinné el őket, mondja.

Győzelmük esetén a külhoni magyarság biztos újra határon túli magyarság lenne, hogy éreztessék ezzel is a köztünk meglévő határt.

A kormánytámogatásoknak és idefigyeléseknek pedig befellegezne teljesen! Gyurcsányék minket nem kedvelnek! 

Mivel az ördög nem alszik, ezért valamit tenni kell, mondta Józsi bácsi, aki magyar állampolgár is!

Megtette, amit a szíve megkövetelt, most pedig megteszi, amit a haza megkövetel: szavazni fog a magyarországi országgyűlési választásokon! De hogyan teheti ezt? 

Tudja jól, hogy Magyarország határain kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező nagykorú magyar állampolgárok is élhetnek választójogukkal. De csak azt követően szavazhatnak levél formában, ha a Nemzeti Választási Iroda felvette őket a magyar választói névjegyzékbe. Józsi bácsi már regisztrált is a Nemzeti Választási Iroda honlapján: https://www.valasztas.hu/regisztracio, ahol minden ezzel összefüggő dolgot részletesen elmagyaráznak. Postai úton is kérelmezni lehet a névjegyzékbevételt. A honlapról letöltött (Letölthető nyomtatvány postai benyújtáshoz (pdf) ) és kinyomtatott űrlapot kitöltését követően a Nemzeti Választási Iroda címére kell elküldeni: 1397 Budapest, Pf:547.

Kérelmére már meg is jött az értesítés: sikeres volt a regisztrációm, mondja büszkén Józsi bácsi. Így most már a többi külföldön élő magyar honfitársammal együtt szavazhatok a pártlistámra, és az országos népszavazáson is részt vehetek.

De még senki sincs elkésve erről, hiszen a szavazati jog gyakorlásához elengedhetetlenül szükséges névjegyzékbe vételre még lehetőségük van a külföldön élő magyar állampolgároknak.

A kérelmeknek a szavazás napját – április 3-a – megelőző 15. napig kell beérkezniük a Nemzeti Választási Irodába postai úton vagy elektronikus formában. 

Senki se hagyja az utolsó pillanatra a kérelme benyújtását, mert a regisztrálást követően a szavazólapnak postai úton meg kell érkeznie, és azt időben vissza is kell küldeniük a Nemzeti Választási Irodába.

Józsi bácsi tehát a szívére hallgatva megtette azt, amit meg kellett tennie!

Ezzel viszonozta valamelyest azt, hogy a kisebbik unokája a magyar állam által felújított óvodába jár, a nagyobbik iskolája most kapott ugyanonnan tanszereket és tornaszereket, ő vasárnaponként felújított templomban hallgatja az istenigét, fia vállalkozását pedig támogatta a magyar állam.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2022/3. számában.

Megosztás
Címkék