Száraz Dénes

2019. május 27., 08:53

Hídomlásveszélyre figyelmeztetett a szombati választási nap

A régi pesti bérházaknál gyakran tábla figyelmezteti az arra haladó gyalogosokat és az útszélén parkoló autósokat, hogy nincsenek biztonságban, mert a tetőről vagy az erkélyekről vakolatdarabok, tetőcserepek hullhatnak alá a nyakunkba.

Az ember elhaladva egy ilyen útszakaszon egyfolytában felfele néz a magasba, és megszaporázza lépéseit, mivel félti koponyájának épségét. Miközben az ég fele tekintve könnyen egy kiásott gödörbe is beleeshet... De különösebben nincs mit tenni, hiszen az ottlakóknak be kell menniük, ki kell jönniük a bérház kapuján, az arra járóknak sincs más választásuk, vállalni kell a kockázatot, mert kikerülni a romos és veszélyes házat csak az úttestre lépve lehet, ott meg az autók üthetik el. Esetleg lehet választani a két veszélylehetőség közül.... A felvidéki magyarokra is hasonló (b)omlásveszély leselkedik!

A rossz alapokra, vegyes állagú pillérekre helyezett hidakat is veszélyezteti bizonyos idő után az összeomlás! Ilyenkor a tervezőket és kivitelezőket egyaránt terheli a felelősség! A Most-Hídban az államfőválasztási kudarcot még ki se heverték, és már itt az újabb! A pártelnök bukását követte a vegyespárté is! A leégés a himnuszüggyel sem magyarázható, hiszen annak kirobbanása előtt Bugár Béla már csúfosan leszerepelt köztársaságielnök-jelöltként.

Az is persze kijelenthető, hogy a felvidéki magyarságot nem a széthúzás tartja össze! Csoda, hogy még egyáltalán valamiben összetartunk! Már az EP választások előtt érezhető volt, hogy az egységes fellépés hiányában első alkalommal marad európai képviselet nélkül a felvidéki magyarság, és az összmagyar nemzeti képviselet is meggyengül ezáltal. 

Menyhárt József, az MKP elnöke szerint is a szombati eredmény megmutatta: „a felvidéki magyarság megosztottsága olyan luxus, amelyet nem engedhetünk meg magunknak!" Igaza van, mert például az MKDSZ-re leadott 2270 szavazattal elértük azt, hogy ne legyen felvidéki magyar képviseletünk az EP-ban! A politikai hazárdjátékosoknak ez semmit se hozott a konyhára, minket viszont megfosztott az európai képviselettől! Végre valahára észhez kellene térni! Most az EP úszott el, jövőre esetleg a szlovák parlament fog, ha tovább folytatódik ez a tragikomikus és szerencsétlen szlovákiai magyar pluralista játszadozás!

Jókora presztízsvesztesége ez a szombati választási nap a szlovákiai magyar politizálásnak! Eddig elmondhattuk, hogy európai szintű pártunk, pártjaink vannak, ott vagyunk mindenhol, a helyi és megyei önkormányzatokban, az ország házában és az Európai Parlamentben is. Két fecske ugyan nem csinált egyszer sem nyarat Brüsszelben a 751 képviselő között, de elsősorban a nagy testvér segítségével helyben és hivatalosan tudott szervezkedni, figyelmet felkelteni.

A kérdés most az, hogy szombaton vajon a felvidéki magyar politikai leépülés és visszaszámlálás vette kezdetét, vagy pedig az észheztérés? Hogy mekkora volt a pofon!? Az MKP a ringben ugyan talpon maradt, sőt a rá leadott szavazatok alapján erősödött is, de ez kevésnek bizonyult a végső sikerhez! Az 5%-os küszöb környékén lejtett kötéltáncból végül is nem lett bejutási, nyertes pozíció. Azért pedig nem illik pezsgőt bontani, hogy lekörözte magyar ellenlábasát, sekély e kéj. Jövőre a parlamenti választásokon sokkal nagyobb lesz a részvétel, ami a kis pártoknak ugye, nem igazán kedvez!

Sürgősen felelősök kerestetnek! Politikai felelősök, akik idesodorták a magyarságot! Vonják le a következtetéseket, és lóhalálban húzzanak el a hosszú politikai pályafutásuk alatt összeharácsolt ingatlanjaikba, családi vállalkozásaikba! Amikor Mečiar alatt veszélyben voltak az iskoláink, kivonultunk a terekre tüntetni! Amikor veszélyben éreztük himnuszunkat, kivonultunk a szlovák parlament elé! Most, amikor veszélyben érezzük politikai képviseletünket a szlovák parlamentben is, az „omladozó” vegyespárt-székház elé kell vonulnunk, és lemondásukat kell követelni azoknak, akik mindezt előidézték!  Elsősorban a megosztottságunkért felelősöket kell elkergetni úgy, hogy ki se tudják üríteni íróasztalfiókjaikat, hátra se tudjanak nézni. Nekik és önző érdekeinknek "köszönhetően" a felvidéki magyarok választókedve soha nem látott mélységekbe zuhant!

Ha ezek után nem zörgetjük meg a székház kapuját figyelmet keltően, észhez térítően, ha megint csak a pártkongresszus határozataira és az előre masszírozott küldöttek "józan" ítélőkészségére fogunk várni, esetleg a politikusok önkéntes visszavonulásában, önnyugdíjaztatásában fogunk bízni, akkor gyorsan bezárhatjuk az egész magyar boltot Szlovákiában! 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. június 25., kedd

Mindnyájan elvált szülők gyerekei vagyunk

Már az ülésrendbe is belekötött!

Kövesdi Károly 2019. június 25., kedd

Négy-öt magyar szertehajol

Ez a nyár a felvidéki politikában nem az uborkaszezonról fog szólni. Földrengés és árvíz után nem a pihenés, a gondtalan nyaralás ideje jön, hanem a kármentésé és a romeltakarításé.

Száraz Dénes 2019. június 24., hétfő

Tökéletes agymosás!

 A szlovák külügy állásfoglalása szerint a „régi sebek feltépése” és a „történelmi traumák életben tartása” rontja a jószomszédi kapcsolatokat.

Pomichal Krisztián 2019. június 22., szombat

Ki irán(y)ít a Hormuzi-szorosban?

A kérdés tehát adja magát: Ha nem Irán, akkor ki robbanthatott a Hormuzi-szorosban?

Száraz Dénes 2019. június 22., szombat

Gyurcsányék újra bizonyítottak

Közel kerültek ahhoz, hogy gyűlölt személyekké váljanak az elszakított nemzetrészek magyarságának szemében.

Száraz Dénes 2019. június 20., csütörtök

Államfőből kormányfőig: mennyire göröngyös az út?

Mi, magyarok Kiskával úgy jártunk, mint a hülye gyerek a savanyú szőlővel.

Agárdy Gábor 2019. június 17., hétfő

Eső után köpönyeg

Az EP-választások után dühös lettem az MKP-nak hiányzó 0,04% voks miatt, a Most-Hídnak a 2,6% körüli eredménye sem boldogított...vesztettünk.

Dunajszky Éva 2019. június 17., hétfő

Bugár kínos trükkjei

Így aztán majd egy hónappal az uniós választások után kijelenteni, hogy te Isten bizony le akartál mondani, csak hát az elnökséged nem hagyta, ne haragudj, de nevetséges. Kínosan nevetséges.

Somogyi Szilárd 2019. június 16., vasárnap

Hogyan feleljünk meg a szlovákoknak

Amikor kultúrpolitika táplája a megfelelési kényszert.

HIRDETÉS
Vélemény
Kövesdi Károly: Négy-öt magyar szertehajol

Ez a nyár a felvidéki politikában nem az uborkaszezonról fog szólni. Földrengés és árvíz ...

Száraz Dénes: Tökéletes agymosás!

 A szlovák külügy állásfoglalása szerint a „régi sebek feltépése” és ...

Pomichal Krisztián: Ki irán(y)ít a Hormuzi-szorosban?

A kérdés tehát adja magát: Ha nem Irán, akkor ki robbanthatott a Hormuzi-szorosban?