Hamiskás momentumok filmkockán - Hozzászólás a Gubík László ellen indult lejáratáshoz

2021. június 10., 07:37
Keszeg István

„A leghamisabb film a dokumentumfilm" – írja François Truffaut valahol. Nem tudom, hogy mire gondolt, de mostanában úgy érzem, igaza volt! 

martos-gubik-laszlo.jpg
Fotó: Archívum

A felvidéki magyarság „nagy-nagy gondolkodói", az istenkomplexusban szenvedők az elmúlt néhány hónapban a szokásosnál is nagyobb figyelmet szenteltek a felvidéki közélet pimaszul fiatal, emellett elismert és köztiszteletnek örvendő ( Martoson imádjuk... ), magát néha túlvállaló  -  de ez legyen  az Ő gondja-baja - szereplőjének, Gubík Lászlónak. Munkája közben valószínűleg hibákat is követ el, mint mindnyájan,

de a sok-sok megfogalmazott alaptalan disznóságra, még én a korosodó, lassan nyugdíjba készülő, közéletileg enyhén szundikáló, de keresztény-konzervatív értékrendet valló felvidéki magyar ember is felkaptam a fejem.

A nagyszabású, MARTosi  Műhely által jegyzett, Oscar-díj „szagú“ dokumentum-JÁTÉKfilm pedig végképp kiverte nálam a biztosítékot.

Kik és miért akarják politikailag „kivégezni“ a többünk által nagyra becsült ifjú Barátomat, megtörni sikeres pályáját. Miért  próbálnak valótlan, Gubík Lászlóhoz sok esetben nem köthető dolgok, tények elferdítéséből gyűlöletcunamit zúdítani rá?

Ki a megrendelő, ki a forgatókönyvíró, a rendező? Titokzatos!

Miért nem becsüljük meg jobban a felvidéki közösségünk fiatal, értékes tagját a fiatalság közéleti vezetőjét, szervezőjét? Egyébként is nagyon kevesen vannak. Miért nem állnak  ki többen Gubík László mellett azok közül, akik ismerik jellembeli tulajdonságait, emberségességét, képességeit? Mire várunk még, hogy véget vessünk a büntetlenül hagyott, valótlan, világhálós szidalmazásoknak? Miért hagyjuk, hogy a körülöttünk lévő jó dolgokat a mértéktelen bosszúvágy tönkretegye?

Legyen már vége az olcsó, irigy megmondóemberek vélt vagy valós uralmának a Felvidéken!

Szerintem egy jó minőségű tükör, az ott van kéznél mindannyiunknak, csak bele kellene nézni...

Laci! Sok- sok sikert, erőt,  kitartást, sok igaz Barátot, egyúttal kevés tehetségtelen ellenséget  kívánok a további munkádhoz. Maradj meg olyannak, amilyen vagy! Az utolsó sorban, de fontos: Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?

A szerző Martos község polgármestere.

Kövesse facebook oldalunkat is!