2021. április 21., 16:22

Eurázsia: lesz vagy nem lesz?

Joe Biden amerikai elnök pár hónappal ezelőtti beiktatása szabad utat engedett az 1968-as héjáknak, akiknek Oroszország berögzült ellenségük. De mielőtt belefognánk a mai helyzet kivesézésébe, nem szabad elfelejteni, amikor a két Németország egyesüléséről folytak a tárgyalások, az orosz fél úgy ment ebbe bele, hogy a létrejövő német határoktól keletre a NATO nem fog terjeszkedni.

Fotó: mediamix.link

Németország egyesült és a NATO keletre terjeszkedett. Ma már Oroszország majdnem körbe van véve a NATO tagállamaival, vagy NATO-barát országokkal. A nem bennfenteseknek már csak az a kérdés marad, hogy ki kit csapott be.

A kulcsszerepet most látszólag Ukrajna játsza a donbászi, illetve a krími helyzet kapcsán. Ukrajna eltökélt szándéka volt (és ma is az), hogy a NATO tagja legyen. Ennek érdekében akár amerikai katonai bázis és kikötő létrehozásába is belement volna a Krím-félszigeten.

Az oroszoknak a spájz fontos volt, ezért egy (vitatható) népszavazással birtokukba vették a félszigetet. Donyeck és Luhanszk lakossága többségében orosz nyelvű és nemzetiségű.

Az ukrán Bangyera-típusú nyelvtörvény semmi esélyt sem hagyott nekik, hasonlóan a kárpátaljai magyarokhoz, ahol már pártházakat is gyújtogattak az ukrán nacionalisták.

Nem mellőzhető a NATO-tag Törökország kiállása Ukrajna mellett a most zajló orosz csapatösszevonásokkal kapcsolatban, amelyek azután kezdődtek, hogy az USA bejelentette: hadihajókat küld a Fekete-tengerre és katonai tanácsadókat és fegyvereket ad Ukrajnának. 

Erre Oroszország egy „nagyszabású hadgyakorlatot“ kezdett, és lezárta a Kercsi-szorost. Az USA hadiflottája  visszakozott, de a NATO odaküldte a brit  flotta egy részét.

A Nordstream II gázvezeték befejezése kérdéses, mert az amerikaiaknak nem tetszik, ugyanúgy az EU balliberális-zöld vonalának sem. Mint az sem, hogy a V4 csoportosulás eddig többé-kevésbé egységesen tudott fellépni. A globalista Nyugat pedig mindent megtesz, hogy ezt a közreműködést szétverje. Ez tettenérhető az EU-ban is a Magyarország és Lengyelország elleni rétorikában. Ezzel részben az is magyarázható, hogy lesz Szlovákiában egy ismeretlen szeméttelep-ellenzőből 6-8 hónap alatt köztársasági elnök.

Már csak hab a tortán, hogy (talán) most derült ki a morvaországi Vrběticében 2014-ben történt lőszerraktár-robbanás az oka. Állítólag az orosz katonai hírszerzés (GRU) két tisztje követte el.

Miért nő az oroszellenes hisztéria? Miért nem esik szó az amúgy sokkal veszélyesebb Kínáról, ahol az USA adósságának a 60%-a van letétben?

A sok egyéb apróság mellett az egyik legfőbb ok Eurázsia létrejöttének növekvő valószínűsége.

Az eurázsiai térség, amely magába foglalná elsősorban Európát, Oroszországot és Kínát, rendelkezne az európai „ésszel“, az orosz nyersanyaggal és a kínai munkaerővel.  Ez „halálfélelemmel“ tölti el a globális világ urait.

Nem is csoda, hiszen a birodalmi erők úgy 120-150 éves ciklusokban váltották egymást a történelemben.

Ez vár most az USA-ra is, számos jelét mutatja erőteljes (erkölcsi és más) hanyatlásának. Ennek egyik forrása a nixoni dollár-aranyfedezet megszüntetése volt. Már minden szalmaszálba kapaszkodik a saját globalista létének megmentése érdekében. Bident – ha az „égi jelek“ nem csalnak –  nemsokára Kamala Harris alelnök fogja váltani. Ezzel megnyílik az út a globalista elit héjái előtt.

A bevált amerikai gyakorlat azt mutatja, hogy legjobb a talaj előkészítésére háborút kezdeni. Lehetőleg jó messze az USA-tól,

ahol helyi „zsoldosokkal“, természetesen NATO fegyverekkel (amelyek többsége USA-gyártmányú lehetne) ki lehetne robbantani egy konfliktust, amit a „haverok“ még szó nélkül elviselnek (lásd Irak, Líbia, Szíria, Afganisztán, stb.).

Az ilyen konfliktusnak fő  hozadéka az lenne, hogy megakadályozhatná vagy erősen késleltethetné  Eurázsia létrejöttét – még akár Európa tönkretétele árán is.

Mára azonban ez már egy veszélyes játék! Amikor Kína önjárót küld a Marsra, meglátogatta a Hold nem látható részét és Oroszország 30-szoros hangsebességgel repülő (36 ezer km/ó, nem ballisztikus) rakétát állított hadrendbe!

Csak remélni lehet, hogy a nemzetállami USA értelmesebb lesz a globalista elitnél. Az is feltételezhető, hogy Putyin „észnél lesz“, és nem fog segédkezni a III. világháború kirobbantásában.

Ennek most még kicsi az esélye, de

Szarajevóben sem gondolták annak idején, hogy egy pisztolylövés négyéves háborút és többmillió halottat hagy maga után.

Meg is kérdezhetnénk, mint egy fogadóirodában: Eurázsia lesz vagy nem lesz? Tessék tippelni...

Sajnos, ez már nem vicc!!!

Megosztás
Címkék