2021. május 2., 07:50

Via Carpatia

Krakkóban sétálva lettem figyelmes egy plakátra, amely Lublinba hívott egy kulturális fesztiválra. Nem lehetett elmenni mellette, szépsége, igényessége egyszerűen vonzott. Hát igen, a legendás lengyel plakátművészet, gondoltam magamban. Főleg mégis az foglalkoztatott, hogy Lublin itt van a szomszédos országban, a hiányzó autópálya-összeköttetés miatt mégis szinte elérhetetlen távolságban.

via carpatia via carpathia
Fotó: Facebook/Via Carpatia

Most, hogy (egyelőre) véget ért az orosz erőfitogtatás Ukrajna keleti határainál, érdemes egy kicsit közelebbről is megvizsgálni a kelet-európai térség viszonyait. Van egy összefogás, amelyben összeér Lublin megközelíthetősége és a geopolitika. Ez pedig a Három Tenger kezdeményezés, amely Lengyelország vezényletével jött létre 2016-ban. Ennek egyik és talán leglátványosabb célja, hogy gyorsforgalmi utakkal kösse össze a Balti-, az Adriai- és a Fekete-tengert, sőt az évtized végére a 3300 kilométeres gyorsforgalmi út levezetne egészen Thesszalonikibe, az Égei-tengerhez. Ez a Via Carpatia, a grandiózus terv Kelet-Európa felemelésére és az európai folyamatokba való erőteljesebb bekapcsolására.

Ha ránézünk a térképre, láthatjuk, hogy a legrövidebb szakaszt Szlovákiának kell megépítenie, de sajnos nem halad úgy a munkákkal, mint Lengyelország, amely jövőre eléri Varsót, vagy Magyarország, amely az idén év végére az együttműködő országok közül elsőként fejezi be a rá eső szakasz építését.

Szóval, majd akkor megyek kényelmes autópályán Lublinba, ha Szlovákia is nagyobb fokozatba kapcsol a lengyel határ és az Eperjes közötti szakaszon. De nemcsak erről, a gazdasági fejlesztésről szól a Trimariumnak is nevezett, ugyan lengyel kezdeményezésre, de erős amerikai hátszéllel létrehozott regionális együttműködés. A kelet-európai államokkal összefogva mintegy védősáncot akar létrehozni az orosz befolyás ellen. Súlyos történelmi tapasztalat az, ami miatt a lengyelek mindenkinél éberebben figyelnek balra, Oroszország és jobbra, Németország irányában. E két, a történelemben többször a nemzeti szuverenitásukra törő nagyhatalom közé beékelődve nem meglepő a szövetségek építése Lengyelország részéről. És itt már geopolitikai dimenziót kap a regionális együttműködés, hiszen a legfőbb cél mégsem az autópályaépítés. Az csak eszköz egy még hatalmasabb terv megvalósításához, vagyis az energiaforrások további diverzifikálásához. Értsd, az orosz gázszállítástól való függés csökkentése az elsődleges cél.

És itt jön a képbe az amerikai érdek, amelyet úgy lehetne a legegyszerűbben összefoglalni, hogy vegyetek kevesebb orosz földgázt, helyette támaszkodjatok az amerikai cseppfolyós földgázra (LNG).

Az pedig a tengereken érkezik, ezért az LNG-terminálokat már meg is építették a Balti-tengeren és az Adrián. A terminálokat összekötő észak–déli vezetékrendszer kiépítése pedig a terv kicsúcsosodása, amivel újabb lehetősége nyílik a térség országainak az orosz földgáztól való függés csökkentésére. 

 

Megjelent a Magyar7 2021/17. számában.

Megosztás
Címkék