2023. június 30., 11:14

Zsúfolt nézőtér az érsekújvári jótékonysági koncerten: a Szent István szobor felállítására gyűjtenek - KÉPEKKEL

A Csemadok Érsekújvári Alapszervezete már régebb óta gyűjt Szent István szobor felállítására a városban. A tegnap esti jótékonysági koncerten a közönség a belépőjegy megvásárlásával a szobor megvalósulását támogatta, amely Szilágyi Tibor szobrászművész műhelyében készül.

jotek.koncert-ujvar-1.jpg
Galéria
+11 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

Az est védnökei Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere voltak.

 jótékonysági koncert Újvár
Fotó:  Bokor Klára

Neves előadóművészek lépnek színpadra – Skokan Horváth Tímea, Emmer Péter, Bernáth Tamás, Korpás Éva, Sipos Dávid, Zsapka Attila, Madarász András, Derzsi György és Vadkerti Imre.

A Csemadoknak fontos, hogy közösségeinkben erősítsük a magyar öntudatot, s ehhez a városban felállítandó államalapító Szent István királyunk szobra is hozzájárul”

– mondta el Bárdos Gyula, aki megköszönte Danczi József járási titkárnak és csapatának a jótékonysági koncert megszervezését.

Danczi József
Danczi József
Fotó:  Bokor Klára

Danczi József portálunknak elmondta, 205 jegyet adtak el, ez 2050 euró. „Most körülbelül van erre a célra 6500 eurónk, ami úgy a fele a teljes összegnek. Adtunk be pályázatot a Bethlen Gábor Alaphoz a szobor elkészítésére, bízunk a pozitív elbírálásában.

Eredetileg álló szobrot szerettünk volna, mára úgy alakult ez mellszobor lesz, gránit talapzaton. A felállítás helyszínével kapcsolatban több elképzelés is volt. Gondolkodtunk azon, hogy a Csemadok-parban állítjuk fel, amit a Csemadok létrejöttének 70. évfordulójára alakítottunk ki, de arról is volt szó, hogy a Csemadok-székház előtt lévő Czuczor Gergely szobor helyére kerül, amely ezáltal átkerült volna a Czuczor Gergely Alapiskola udvarára, hiszen az iskola az ő nevét viseli.

Van egy harmadik terv is, hogy a szobor egyenesen a Csemadok székházra nézne, így a Czuczor-szobor is a helyén maradhatna és a székház előtti tér méltó helye lenne a március 15-i és augusztus 20-i ünnepségeknek” – tájékoztatott Danczi József.

Jótékonysági koncert Újvár
Fotó:  Bokor Klára
Jótékonysági koncert Újvár
Az est háziasszonya Novák Mónika volt
bardos-gyula
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.