2022. november 21., 10:48

Zseniális zenészek a Reviczky Ház pódiumán

Juraj Gergely és a lévai Jazz Centrum jóvoltából 2022. november 20-án 23. alkalommal szervezték meg a Jazz Karácsony című programsorozat következő rendezvényét.

Electric Shock
Médialapozó
Fotó: Kaszmán Zoltán
Electric Shock

A Reviczky Házban tartott Jazz Karácsony során ezúttal is egy elismert formáció vendégszerepelt: a sajátos fúziós jazz-rockot játszó Electric Shock állt színpadra. A Mike Gotthard (gitár), Szebényi Dániel (billentyűk), Gudics Martin (basszusgitár), Borlai Gergő (dobok) felállásban megjelenő zenekar november 19-én Kassán, a Jazz for Sale nevű nemzetközi fesztiválon zenélt; onnan érkeztek Lévába, hogy aztán november 21-én a budapesti Gödör Klubban folytassák turnéjukat.

A kvartett még 2016-ban alakult meg azzal az Anton Davidyantscel, akit a lévai koncerten Gudics Martin helyettesített. Azóta felléptek már Európa számos színpadán; jelenleg első nagylemezük anyagán dolgoznak. Ízelítőként erről az albumról is eljátszottak néhány szerzeményt, de a megjelentek Mike Gotthard, Szebényi Dani és Borlai Gergő saját anyagaiból is hallhattak pár dalt.

„Az Electric Shock nevű power fusion zenekar 2016-ban alakult Mike Gotthard gitárfenomén Electric Shock című szólóalbuma után. Mike a zenekar fő gitárosa, generációjának nagyjai közül együtt dolgozott már Gary Willisszel, Scott Kinsey-vel, Federico Malamannal, Mohini Dey-jel és még sokakkal. Szebényi Dániel egy fantasztikus billentyűs, énekes, producer. Joe Zawinul és Scott Kinsey inspirálta, de a képzelete a sound design terén nagyon eredeti.

Az Electric Shock eredetileg a világhírű és zseniális basszusgitárossal, Anton Davidyantscel egészült ki, de a járvány és az utazási problémák miatt a fiatal basszusgitáros fenomén, Martin Gudics helyettesíti őt. Borlai Gergő legendás dobos a zenekar motorja, rendkívül széles dinamikai skálán mozog és ritmikai ötletei nagyon egyedivé teszik a banda zenei stílusát.

A zenekar azonnal kultikus fúziós zenekarrá vált Magyarországon az erős felállás, valamint a friss hangzás miatt. Zenéjük nagyon soulos, bluesos, erőteljes és egyben pozitív” – foglalta össze a culture.hu. Borlai, Gotthard és Szebényi a godfater. elnevezésű formációban Tátrai Tiborral is együtt zenél.
Electric Shock
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.