2022. július 26., 17:46

Zlatner Zsolt a kőemelő világbajnokságon

2022 júliusában, több napon keresztül rendezték meg a kőemelő világbajnokságot (PRO World Stone Lift Championship 2022). A Norvégiában zajló megmérettetésen húsz nemzet amatőr és profi versenyzői között az ipolysági Zlatner Zsolt is képviseltette magát.

Zlatner
Zlatner Zsolt
Fotó: Zlatner Zsolt
Nagyon erős mezőny jött össze; örülök neki, hogy a mintegy nyolcvan erősember társaságában – profiként egy valóban profi versenyen – jómagam is ott lehettem. Élveztem minden pillanatát. Köszönöm a remek versenylehetőséget a Magyar Erősember Sportszövetség elnökének, Darázs Ádámnak”

– fogalmazta meg Zlatner, majd hozzátette:

A kőgolyóemelést és a sziklákkal futást is magába foglaló versenyszámok több erősembernek is megpróbáltatást okoztak. Akadtak olyan versenytársak is, akik bicepszszakadást, bokaficamot vagy más sérülést szenvedtek. Nyers kővel nagyon nehéz versenyezni, de egyben ez a szép is benne. Én majdnem a fogam törtem ki, de így is sikerült elérnem az 5. helyezést, amivel elégedett vagyok annál is inkább, mert voltak olyan versenyszámok, amelyekben a világ legjobbjait is sikerült magam mögé utasítanom.”

A 196 centiméteres, 154 kilós erősember valódi óriásokkal és a világ legerősebb embereivel viaskodott, s tartott velük lépést. Jelen volt sok más mellett a 2019. évi világ legerősebb embere verseny győztese, a lett születésű amerikai profi erősember, Martins Licis is.

A testépítés története minden bizonnyal a kőemelő versenyekkel kezdődött, amelyeknek sok kultúrában, így az ősi Kínában, az ókori Egyiptomban, Görögországban és skandináv területeken is voltak hagyományai.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.