2024. február 28., 10:22

Zenés Wass Albert felolvasóest Udvardon

Húsz évvel ezelőtt indult útjára a Wass Albert-felolvasás. Az idén 58 közösség kapcsolódott bele a világ sok tájáról, a Felvidékről Naszvad, Nagyfödémes, Tardoskedd és Udvard. Mi Udvardon jártunk, ahol sokan összejöttek e szépirodalmi ünnepre.

Wass A. felolvasóest Udvard
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

A felolvasóest a Csemadok, a Majtényi Adolf Alapiskola, a Dalárda és a Melodic női kórus szervezésében valósult meg.

Salgó Tibor és Berényi Gita
Salgó Tibor és Berényi Gita
Fotó:  Bokor Klára

Az egybegyűlteket Salgó Tibor, a Csemadok elnöke köszöntötte, majd Berényi Gita szervező felolvasta a 2024-es köszöntő szövegét.

Kívánom minden felolvasónak, hogy jusson fel ki-ki a maga csúcsára az idei szépirodalmi ünnepen, és hozza el onnan az ő virágát! De úgy tegye meg, hogy otthon el tudja ültetni, meg is tudja őrizni, és ez a virág a mindennapjaiban tegye állandóvá az Istenhez közeli tisztaságot”

– hangsúlyozta köszöntő szövegében Hegedűs Gergely András országos kezdeményező.

Wass A. felolvasás Udvard
Szuter Ágnes
Fotó:  Bokor Klára

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szutor Ágnes, a KRÁTER kiadó vezetője. Ők kiadták az író egész életművét. Beszélt a Wass családhoz fűződő viszonyáról, majd elénekelte Wass Albert kedvenc népdalát. A könyvekből a helyszínen vásárolni is lehetett.

Wass A. felolvasás Udvard
Fotó:  Bokor Klára

A felolvasóestbe nagy számban belekapcsolódtak a diákok és a pedagógusok, a Csemadok tagok, valamint a női- és férfikórus tagjai.

Wass A. felolvasás Udvard
Fotó:  Bokor Klára

A felolvasásokat a Fortunatus verséneklő együttes megzenésített versei tagolták.

Régen az érsekújvári Csemadok mellett működött Fortunatus néven egy verséneklő együttes, most ennek kértem meg két tagját - Gubó Lászlót és Izsák Gábort - jöjjenek el énekelni, csatlakozott hozzájuk Kovács Tamás Kürtről. Így mondhatni megalakult a Fortunatus formáció”

– mondta el a zenekarról Berényi Gita.

A zenés felolvasóestről emelkedett lélekkel, távoztunk. Köszönet a szervezőknek és a közreműködőknek.

Wass A. felolvasás Udvard
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.