Vesztegzár alá helyezték Jegenyést, a Tallós melletti roma telepet

2021. február 11., 16:18
ma7 | TASR

Ahogy arról portálunk az elsők között beszámolt, komoly járványgóc alakult ki a Tallós határában található roma telepen. A regionális közegészségügy illetékesei ma arról tájékoztattak, elrendelték a telep karantén alá helyezését. 

Fotó: Horváth Szomolai Andrea
archív felvétel a tallósi romatelepről

Horváth Zoltán polgármester a TASR hírügynökségnek elmondta: már kérvényezte a telepen lakók tesztelését. „Nagyra értékelem az illetékes hatóságok gyors reakcióját, és a helyzet kezeléséhez nyújtott segítségüket” – tette hozzá.

2021. február 10., 17:18

Koronavírus-gócpont lett a tallósi romatelep

A helyzet nagyon kényes, minden jogszabályt be kell tartaniuk, hogy ne sérüljenek senkinek az emberi jogai, hiszen erre a marginalizált csoportokat védő polgári társulások nagyon odafigyelnek.

A karantén összesen 330 főt érint.

A Galántai járás válságstábjának döntése értelmében a telep lakói csak negatív koronavírus-teszttel hagyhatják el az otthonukat. A karanténkötelezettség betartását a rendőrök is felügyelik. A lakók ellátásáról az önkormányzat gondoskodik, a polgármester közlése szerint csütörtökön tűzifát szállítottak a helyszínre. Hozzátette: a telepen annak köszönhetően is gyorsan terjed a fertőzés, hogy egy háztartásban gyakran hatan-nyolcan laknak együtt.

Kövesse facebook oldalunkat is!