lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2022. szeptember 10., 14:01

Végre ismét Komáromi Borkorzó! – KÉPGALÉRIÁVAL

A pandémiás kényszerszünet után szeptember 9-11-én ismét várja a látogatókat a bor, a zene és a finomságok fesztiválja, azaz a Komáromi Borkorzó, amit már pénteken is sokan élveztek a Klapka téren és környékén. Szombaton pedig 14 órától következik a folytatás, ami vasárnap este a részben magyar származású Peter Lipa énekes-zeneszerző, a hazai jazz-blues „nagyágyújának“ koncertjével zárul.

Végre ismét Komáromi Borkorzó! KÉPGALÉRIÁVAL
Galéria
+18 kép a galériában
Esti borkorzós hangulatban a Klapka téren
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A minőségi borokat és édes, sós ínyencségeket, valamint vérpezsdítő koncerteket, illetve családi szórakoztató műsorokat is kínáló Komáromi Borkorzó 2008-ban indult, majd egy tucat alkalommal más-más szervező irányításával valósult meg.

„Bár a Komárom város által kiírt pályázatot három évre szólóan nyertük meg, de sajnos, a Covid-19 világjárvány miatt azt az utóbbi két évben mégsem rendezhettük meg. Majd az újabb pályázatra is jelentkezünk.

Idén 12 hazai és magyarországi pincészet zamatos borait kóstolgathatják végig a látogatók, s eközben gasztronómiai finomságokat is ízlelgethetnek. Továbbá különféle kézműves termékek vásárolhatók, karikatúrák készíttethetők, s a gyerekek kedvenceinek számító arcfestőknek is helyet adtunk. Nem utolsó sorban sokrétű a családi és a zenei programkínálatunk is. Sajnos, a hagyományos Jókai Bableves Főzőverseny idén érdeklődők hiányában elmarad – csak egyetlen csapat nevezett be a viadalba“

– mondta el a Ma7-nek az idei főszervező, Ferenczi Zsolt magánvállalkozó.

Végre ismét Komáromi Borkorzó! KÉPGALÉRIÁVAL
Az idei főszervező, Ferenczi Zsolt magánvállalkozó dolgos munkatársával
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Már pénteken is sokan körbejárták a belvárosi vásárt, s válogattak a fotóinkon is megörökített finomságok, kézműves termékek, használati és dísztárgyak közül. Este előbb a Bátorkesziről érkezett Rockmisszió örökzöld rockdalokkal örvendeztette meg a nagyérdeműt, majd az idei Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle gútai győztese, a Gorlo Volka adott nagyszerű koncertet. Akinek elnyerte a tetszését a produkciójuk, az szombaton 16 órától a Peredi BeerFeszt 2022-n is csápolhat Farkas Melindáéknak. A pénteki műsor a Dilemma & Richie, vagyis Olasz Pityuék közreműködésével zárult: magyar és szlovák számokat csak remixelt formában pörgettek, s a szombati koncertek után ismétlést terveznek.

Végre ismét Komáromi Borkorzó! KÉPGALÉRIÁVAL
A Rockmisszió örökzöld rockdalokkal örvendeztette meg a nagyérdeműt
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Azelőtt azonban a családok aprajának és nagyjának már 14 órától érdemes betérnie a Tiszti Pavilon udvarába (rossz idő esetén pedig annak dísztermébe), ahol bekapcsolódhatnak a 18.30 óráig tartó kézműves foglalkozásokba, így a nemezelésbe, babakészítésbe, képkirakásba...

A látogatóknak 18 óráig látvány rétesnyújtásban és – sütésben is részük lesz, az F & K pékség mestereinek és a Komáromi Városi Hivatal munkatársainak jóvoltából. A kürti Kasnyík pincészet szőlőjét pedig múltidéző préselésre és mustkóstolóra használják fel a szakemberek.

Végre ismét Komáromi Borkorzó! KÉPGALÉRIÁVAL
Borospoharat, kóstolójegyet tessék!
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Három órakor Nyenyere, tilinkó és a többiek címmel kezdődik Kováts Marcell népi hangszer-bemutatója, négy órakor pedig Écsi Gyöngyi Szőlőszem Kálmán című zenés meseelőadása kerül terítékre. Öttől már a Hárompatak zenekar gyerektáncházában lehet ropni a táncot. Fél hattól pedig a nagyszínpadon a The Beat This, fél nyolctól a King Shaolin, negyed tíztől a Mr. Andreas - Soul & Jazz szolgáltatja a hangulatfokozó zenét. Mindezt majd vasárnap fél hattól csak az élő legenda, Peter Lipa koncertje múlhatja felül...

Végre ismét Komáromi Borkorzó! KÉPGALÉRIÁVAL
Ha pénzed van, annyi mindent megvehetsz...
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

A programok ingyenesen élvezhetők, pénzbe csak az eszem-iszom kerül.

Lássuk az árakat: a vissza nem váltható borospohár 3 euróba, 1 kóstolójegy 50 centbe, a 20 darabos jegycsomag 10, a 80 darabos 40 euróba kerül. Miközben 2 jegyért általában csak 0,05 liter bor vehető meg, 20 jegyért már egy 0,75 literes palack is. Több helyen 10 dkg pecsenyét, kolbászt 3, hozzávaló csalamádét 1,50 euróért, 1 szelet kenyeret pedig 50 centért kínálnak, ahogy az egy adag mustárt, tormát, kecsupot is. A hamburgerért magában 6,50, hasábburgonyával együtt 8,50, a kemencés lepényért pedig 4 eurót kell fizetni, érdemes tehát teli pénztárcával, s arra – az esetleges zsebtolvajok miatt – vigyázva fesztiválozni. Kedvcsinálóként tekintsék meg a képgalériánkat!

Végre ismét Komáromi Borkorzó! KÉPGALÉRIÁVAL
Gondűző borszagolgatás- és kóstolgatás közben
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó
Végre ismét Komáromi Borkorzó! KÉPGALÉRIÁVAL
Galéria
+18 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.