Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2022. február 22., 16:41

Várják a jelöléseket a rimaszombati Városdíjra

Még két hétig lehet beküldeni a jelöléseket a rimaszombati Városdíjra, amelyeket a májusi városnapok keretében adnak át – közölte honlapján az önkormányzat.

Városdíjak Rimaszombat
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

Az önkormányzat minden évben kiosztja a város díját a jeles személyiségeknek, vagy csoportoknak a tudományos, műszaki, művészeti, gazdasági, sport-, társadalmi, vagy közhasznú tevékenységükért. A díjat és a további elismeréseket hagyományosan a májusi városnapok idején tartott ünnepi testületi ülésen adják át. Az idei ünnepi ülésre május 5-én kerül sor, a jelöléseket március 9-ig várják.

Javaslatot tehetnek a városi tanács képviselői, a város polgármestere, a városi képviselő-testület mellett működő bizottságok tagjai, a városlakók, a város területén működő polgári társulások, egyesületek, tudományos, művészeti, kulturális intézmények és sportklubok.

A javaslatokat legkésőbb 2022. március 9-ig lehet eljuttatni akár személyesen is Szántó István városi elöljárónak, vagy elektronikusan a [email protected] e-mail címre, esetleg postai úton a JUDr. Štefan Szántó, prednosta Mestského úradu 979 01 Rimavská Sobota címre.

Tavaly a legmagasabb városi elismerést a pár héttel ezelőtt elhunyt Ladislav Sládek ezredes, második világháborús veterán, Hacsi Attila nyugalmazott újságíró és Jozef Nociar cselgáncsedző kapta meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.