2021. augusztus 3., 17:01

Vállalkozói fórum az Ipoly partján

Az Ipoly Unió és Az Ipoly mente Környezetvédelmi és Kulturális Egyesülete szervezésében 2021. augusztus 13-án 9:30 órai kezdettel kerül megrendezésre az 1. Ipoly Expo elnevezésű vállalkozói fórum, amely A határon átnyúló munkaerő-mobilitás infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében valósul meg.

Ipoly-híd Ipolyhídvég és Drégelypalánk között
Fotó: Ipolyhídvég
Ipolyhídvég polgármestere, Lestyánszky Viktor (balra) és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Nagy Róbert az Ipolyhídvég és Drégelypalánk között létesülő híd kivitelezési szerződésének aláírása után

A rendezvényt, amelynek az ipolysági Jégmadár Látogatói Központ ad otthont, azzal a céllal szervezik, hogy az épülő Ipolyhídvég–Drégelypalánk Ipoly-híd kapcsán

megismertessék egymással az Ipoly menti kis- és középvállalkozásokat,

teret biztosítsanak kapcsolatok, együttműködések, hálózatok kialakítására, eszmecserére, kapcsolódási pontok megtalálására az Ipoly két oldalán,

lehetőséget adva a vállalkozásoknak termékeik és szolgáltatásaik bemutatására.

A résztvevők regisztrációja és az Ipoly Unió elnökének, Wollent Józsefnek a köszöntője után Ipacs László és Lőrincz Mária mutatják be a Szerves, határon átnyúló fejlesztés az Ipoly mentén című akciótervüket, majd

Hogyan tovább a ROP és az IROP után a regionális fejlesztés terén? címmel Nyitra megye önkormányzatának képviselője, Farkas Iván ad elő.

A drégelypalánki Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ vezetője, Pásztor Ildikó az Ipoly menti kulturális turizmusról, a nagyoroszi Család és Karrier Pont munkatársa, Gál Zsuzsanna pedig a nők foglalkoztatásával kapcsolatos jó gyakorlatokról prezentál majd.

A Helemba és Ipolydamásd között létesülő híd az Ipoly menti társadalmi és gazdasági együttműködésekkel összefüggő várható hatásáról Helemba község polgármestere, Izrael Gergely fog beszélni, de az ebéd előtt Blaskó Gábor termelésvezető és Peter Slobodník termelési igazgató is szót kap, hogy bemutassák a projektben fontos szerepet betöltő Fespizz Kft.-t, illetve a Equus Rt.-t.

A konferencia tárgyalási nyelve szlovák és magyar. A tolmácsolás biztosított. (…) A délutáni program a résztvevők ismerkedésére, kapcsolatok, együttműködések kialakítására, hálózatok építésére szolgál, és a nyilvánosság részére is nyitott. Lehetőség nyílik a munkaadók és potenciális munkavállalók találkozására, beszélgetésre”

– olvasható a rendezvény hirdetményében.

Mivel a résztvevők száma korlátozott, a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék az ipelunion@gmail.com e-mail címen. További információk a +421 36 741 0451-es telefonszámon kérhetők.
Megosztás