2022. március 9., 16:27

Vadkerti Imre: mi a lelkünket tudjuk kiénekelni. Jótékonysági gálakoncert Pozsonyvezekényen

Jótékonysági gálakoncertet tartottak Pozsonyvezekényen a háború rettenete miatt bajba került kárpátaljai magyarok megsegítésére. A támogatói jegyek és az adományok bevételéből több mint ezer euró gyűlt össze. A pénzadományt célzatosan a kárpátalji magyarok megsegítésére szánják.

Vadkerti Imre, Kovács Koppány
Galéria
+7 kép a galériában
Jótékonysági gálakoncert Pozsonyvezekényen.
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Jótékonysági gálaestet szervezett a pozsonyvezekényi önkormányzat és a helyi Csemadok alapszervezete. A szervezők meghívását azonnal elfogadták a mátyusföldi nóta- és operetténekesek, Slezák Erika és Bognár Gábor. Az operett könnyed világa után a Felvidék fenegyerekei álltak a színpadra. A Három királyok formáció két tagja, a gútai oroszlánként is ismert Vadkerti Imre, és a Rómeó vérzik zenekar frontembere, Kovács Koppány szórakoztatta a közönséget.

Vadkerti Imre, Kovács Koppány
Jótékonysági gálakoncert Pozsonyvezekényen.
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

Vadkerti Imre és Kovács Koppány elmondta portálunknak, egyértelmű, hogy kultúremberként mindenki a béke pártján áll, hihetetlen, hogy a 21. században markában tarthatja Európát egy ilyen háborús konfliktus. Az emberek még szinte fel sem ocsúdtak a Covid által okozott traumákból, máris itt az orosz-ukrán háború, amely traumatizálja a közvéleményt. Kovács Koppány hozzátette, olyan jó volt, hogy végre beindultak a koncertek, rengeteg tervük, fellépésük van, mind szólóban, mind a Rómeó vérzik zenekarral jól állnak a dolgok, mindenki kívánja a békét. Vadkerti Imre kifejtette, nagyon jó érzés azt látni, hogy az emberek a Felvidéken egy közösségként rándulnak össze a háborús menekültek és Kárpátalja megsegítésére.

Vadkerti Imre, Kovács Koppány
Jótékonysági gálakoncert Pozsonyvezekényen.
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

„Mi zenészek a hangunkat, a lelkünkből szóló dallamokat tudjuk a jó ügy érdekébe állítani” – nyilatkozta Vadkerti Imre.

Zupko Tamás, Pozsonyvezekény polgármestere elárulta, kicsivel több mint ezer euró adomány gyűlt össze, a koncertjegyek eladásából közel 600 euró, a többi adományokból. A pénzösszeget célzatosan a kárpátaljai magyarok megsegítésére szánják, odafigyelve arra, hogy az adomány biztosan eljusson a megfelelő helyre.

Az emberek aktívan adománynak, és teszik ezt úgy, hogy mi már szerveztünk egy tárgyi gyűjtést a faluban”

– mondta a polgármester. Az összegyűlt takarókat, élelmiszereket, adományokat elvitték a keleti Kisgéresbe, az ottani gyűjtőpontra.

A jótékonysági gálaestre közel 200 néző érkezett, a fellépők hatalmas tapsot kaptak.

Vadkerti Imre, Kovács Koppány
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.