2020. április 4., 17:48

Ünnepi díszben a koronavírus-járvány idején - KÉPGALÉRIA

Az emberi lélek a jelenlegi nehéz időkben felettébb vágyik az ünnepváró hangulatra. Mivel az előző években ilyenkor megtartott húsvétváró rendezvények elmaradnak, hiánypótlásként otthonunknak és környékének a csinosítása marad.

Médialapozó
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A virágvasárnap előtti délután Komáromban azt tapasztaltuk, hogy

a huzamos otthonmaradás jót tett több helyi lakos kreativitásának.

Akadtak, akik a kellemes tavaszias időjárást kihasználva, a házuk előtti virágágyasokat rendezgették, mások pedig a tisztára mosott ablakaikat, kapujaikat és környezetüket szépítgették. Egyenként vagy legfeljebb kettecskén, szájmaszkot viselve.

Ahogy azt Fekete Mária nyugalmazott óvónőtől megszoktuk, önszorgalomból most is ünnepi díszbe öltöztette a Vársor utcai körforgalom „szívét“, amelyre újabban egy termetes rongynyuszi ügyel. A szemközti házuk bejáratát pedig színes tojásokkal, kisnyuszikkal és egyebekkel varázsolta szemgyönyörködtetővé. Csak azt sajnálja, hogy a járvány miatt annak kevesebben örülhetnek, mint például az általa télen a Tiszti Pavilon elé helyezett Mikulásnak és rénszarvasoknak, valamint a mosolyfakasztó farsangi bohócnak.

Az egyik komáromi Szövetkezet utcai tömbház nyugalmazott házbizalmija, Kráz Edit a férjével együtt teremtett lélekmelengető húsvéti oázist a Bauring-lakótelepen. Az óriási fehér nyuszijaik magyar és szlovák nyelven kérik a polgárokat arra, hogy húsvétkor is maradjanak otthon, nehogy rokonlátogatásra-locsolkodásra vetemedjenek. Nos, a hasonló figyelmeztetés az előbbi helyszínről sem hiányzott.

A Komáromi Jókai Színház szervezési osztályának korábbi munkatársa, Horváth Linda pedig Kiss János szomszédjával a Hegesztő utca 20. szám alatti lakóház előtt élte ki kreativitását. Többféle anyagból életre hívott nyuszijaik és húsvéti tojásaik szintén a közelgő ünnepet jelzik. Jól harmonizálnak a tavaszköszöntő virágágyasokkal, amelyekből másutt, így a Király püspök és Polgár utcai tömbházak előtt sincs hiány.

Végül, de nem utolsó sorban

szót érdemel a gútai Corvin Mátyás Alapiskola udvarán hagyományosan felállított tojásfa is, amelyet 400 hímestojás díszít.

Az iskola ablakában pedig a tantestület tanulóknak szánt nagybetűs üzenete olvasható: hiányoztok. Ahogy az képgalériánk is bizonyítja: világjárvány idején személyes találkozások nélkül is tudunk-akarunk örömet szerezni egymásnak.

+15 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.