2020. június 13., 17:59

Uniós pénzt szerez középiskoláinak Besztercebánya megye

Könnyebben jutnak uniós pénzekhez Besztercebánya megye középiskolái, mivel a megye egy idei elhatározása nyomán maga pályázza meg a lehetséges projekteket, majd osztja szét az elnyert összeget középiskolái közt.

Besztercebánya megye középiskola
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

Több szempontból is könnyít ezzel a lépéssel a megyei vezetés az iskolák életén,

egyrészt megkíméli őket a plusz adminisztrációs gondoktól, másrészt pedig így összefogó pályázatokat nyújthat be több iskola helyett, ezáltal pénzt is spórolnak . „Két általunk benyújtott pályázatot már elfogadott az illetékes minisztérium” - mondta el Besztercebánya megye szóvivője, Lenka Štepáneková.

A megye által működtetett 10 középiskolában fut majd ez a két projekt,

melyek a középiskolai oktatást és a gyakorlatot kívánják egymáshoz közelebb hozni, valamint a szakképzés minőségét szeretnék emelni.

Az elmúlt hónapokban fogadta el az iskolaügyi minisztérium a két pályázatot, melyeknek köszönhetően plusz órákat lehet finanszírozni a diákok számára, illetve az oktatáson kívüli tevékenységet lehet szélesíteni. A pedagógusok számára ugyanakkor továbbképzési lehetőséget tudnak nyújtani.

A két pályázat együttes költsége mintegy 1,3 millió euró, melynek 5%-os önrészét a megye állja.

„Ez az elképzelés csökkenti a közbeszerzési költségeket, meggyorsítja az eljárási folyamatokat, miközben egyszerűbb lesz a kommunikáció az irányító szervezetekkel, és nagyobb rálátással rendelkezik majd a megye a pénzeszközök felhasználásra is” - mondta el a a pályázatokkal foglalkozó osztály vezetője, Michal Straka.

Megosztás
Címkék