2021. augusztus 1., 18:36

Újra várja a pácienseket a lévai kórház szemészete

Az AGEL csoport által működtetett lévai egészségügyi intézmény ismét megnyitotta szemészetének kapuit. A kórház oftalmológiai részlegén, a rendelőintézet ötödik emeletén a felnőtt pácienseket várják.

lévai szemészet
Fotó: www.nemocnicalevice.agel.sk
Szemészeti szakrendelőnk a kivizsgálások széles skálájával áll rendelkezésre; a szemnyomás mérése mellett ilyen például a zöld- és a szürkehályog vizsgálata, de foglalkozunk a szemfenék elváltozásaival is, ahogy természetesen teljes körű általános szemészeti vizsgálatot is végrehajtunk”

– fogalmazta meg a kórház igazgatója, Ján Belanský.

2019 októberétől egy új vizsgálati berendezéssel, az ún. fundus kamerával is vizsgálni tudják a pácienseket a lévai szemészeten. A szemfenék-fényképező berendezés segítségével felderíthetők és megelőzhetők a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szemfenék-elfajulás látást érintő szövődményei. A fundus kamera pupillatágítás nélkül is képes fényképet készíteni a szemfenékről. A képek digitálisan tárolhatók, ezért a betegség folyamata nyomon követhető. A fundus kamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes.

Amint azt Ján Belanský elárulta, pácienseik leggyakrabban a szem és a környékét érintő gyulladásokkal, a szemszárazság szerteágazó tünetcsoportjaival, 60 éven felüliek pedig gyakorta szürke- vagy zöldhályoggal keresik fel szakrendelőjüket.

A páciensek minden pénteken 8 és 14 óra között vehetnek részt egy-egy szemészeti kivizsgáláson; időpontot a következő telefonszámon foglalhatnak: 036/637 93 60.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.