2021. július 8., 19:52

Újra színpadon a ChapteR 5

2021 júliusának első hétvégéjén szervezték meg a II. ChapterFest elnevezésű zenés rendezvényt. Az ipolysági Garden Café udvarán megtartott fesztivál házigazdája a melodikus metált játszó helyi ChapteR 5 zenekar volt, amely már a július 16-ai zselízi koncertjére készül. A fesztivállal kapcsolatos kérdéseinkre a zenekar két tagja, Fehér Patrik és Bartos Máté Jaroslav válaszoltak.

ChapterFest
Médialapozó
Fotó: REflex24
a ChapteR 5 zenekar

Feltételezem, hogy hosszú idő után most játszottatok először újra közönség előtt. Milyen volt a koncertetek?

Így igaz, hosszú idő telt el fellépés nélkül, de a koncert sikeres volt. Ilyen fantasztikus közönség előtt játszani óriási élményt jelentett. Eszméletlen jó érzés járt át bennünket, amikor megláttuk, hogy színültig megtelt a küzdőtér, a közönség pedig velünk együtt tombolt, sírt, nevetett, s alig akartak leengedni minket a színpadról. Jót szórakoztunk, és nagyon büszkék vagyunk, hogy ebben a kis városban ilyen színvonalas és remek fesztivált tudtunk összehozni. Rengeteg pozitív energiát adott a sok dicsérő szó, a gesztus, valamint a rajongókkal és a barátokkal való beszélgetés a koncert után. Ezúton is köszönjük szépen mindenkinek!

A szervezésben mennyire okozott fejtörést a járványügyi előírások betartása?

Nagyon nehéz és fárasztó volt a szervezés. Szinte minden héten jött valamilyen rossz hír, amit meg kellett oldanunk. Szinte a próbák fele is azzal ment el, hogy a buliról beszélgettünk. A végeredmény viszont nagyon szuper, s úgy gondoljuk, hogy sikerült minden szabályt, előírást maximálisan betartani, tehát örülünk.

Hozzávetőlegesen mennyien vettek részt a fesztiválon?

A belépő és a légi felvételek alapján úgy gondoljuk, hogy az egész nap folyamán 450 ember biztosan megfordult a fesztiválon. Erre nagyon büszkék vagyunk.

A belépés tetszőleges volt, a tombola fődíja mégis egy elektromos gitár volt. Kik voltak a fesztivál támogatói?

Elsősorban mi magunk voltunk azok, akik szponzoráltuk a fesztivált. A zenekar zsebpénze és a megspórolt pénzünk volt az alap; nagyrészt ebből gazdálkodunk.

De támogatott bennünket Ipolyság városa is, a polgármester, néhány helyi vállalkozó és természetesen a barátok, ismerősök. Nagyon sok jószívű ember van körülöttünk, akikre mindig számíthatunk. Ezért nagyon-nagyon hálásak vagyunk.

Miben volt más az idei ChapterFest, mint az első?

Az idén nem kereszteltünk albumot, továbbá a TRY zenekar premierkoncertje is ide sorolható, ahogy a Borderline zenekar is először zenélt Ipolyságon. Nagyon jók voltak a srácok. Az idén tombola is volt sok értékes nyereménnyel. Új volt a kinti csapolás, nagyobb volt a felkészültség, magasabb a színvonal.

Tényleg úgy éreztük (és a vendégektől is olyan visszajelzéseket kaptunk), mintha egy profi fesztiválon lettünk volna. Igyekeztünk kihozni magunkból a maximumot, s a fesztivál minőségére, valamint az emberek biztonságára is nagyon odafigyeltünk.

Igyekeztünk emelni a tavalyi szinten, hogy érdekesebb legyen a program. Úgy érezzük, ez sikerült is. Több ember jött el, gyerekek is többen voltak, az összes korosztály jól szórakozott. Érkeztek Párkányból, Dunaszerdahelyről, Magyarországról és még ki tudja honnan a fesztiválra…

A melodikus metált játszó zenekar 2018 októberében alakult Sýkora Zoltánnal (dobok), Bartos Máté Jaroslavval (ének, gitár), Tóth Gáborral (basszusgitár) és Farkas Tamással (ritmusgitár). Rövid idő után a zenekar tagjainak útjai elváltak; Gábor és Tamás léptek ki a bandából. Zoli és Máté igyekeztek újraéleszteni a bandát, ami kis idő után sikerült is. Ekkor csatlakozott a két új tag, Fehér Patrik és Velebny Krisztián. Mivel mindketten gitárosként léptek a zenekarba, Máté szerepe némileg megváltozott: az éneklés mellett basszusgitárosként folytatta.

A ChapteR 5 zenekar, amely május 21-én új videoklippel jelentkezett (Láthatatlan ellenség), legközelebb a zselízi motorostalálkozón, július 16-án lép színpadra.

ChapterFest
+1 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.