2021. szeptember 23., 08:52

Újra együtt ünnepelt a Fundament Polgári Társulás

Egy év kihagyás után 2021. szeptember 21-én, kedden a rimaszombati Csillagházban tartotta meg ismét az „Együtt” című rendezvényét a Fundament Polgári Társulás.

Hajdú István Fundament Polgári Társulás
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

Az eseményen Hajdú István, a Fundament Polgári Társulás elnöke és programvezetője üdvözölt mindenkit. 

Minden évben, általában szeptember és október folyamán csinálunk egy olyan rendezvényt, ahol helyi csoportok, egyének mutatják be azt, hogy az adott művészeti szegmensben mit tanultak, hogyan léptek előre”

– közölte Hajdú, hozzátéve, hogy immár ötödik alkalommal kerül sor ilyen jellegű találkozóra. 

Kiemelte, hogy mindig nagy segítséget kapnak Páko Mária Örömzene Műhelyétől, amely évről évre különböző formációkat és színes produkciókat vonultat fel ezen az alkalmon. Idén a Gitárossokk, Mákvirág, Viharvirág együttesek és Kovács Dorina mutatkozhatott be a Csillagház előadótermében. 

Páko Mária elmondta, hogy zeneműhelyének növendékei mostanában sokszor lépnek fel a környéken, a tágasabb régióban, sőt még Magyarországon is. Mint fogalmazott

Felvidék nagyon büszke lehet a gyerekekre, mi rimaszombatiak pedig duplán.

A keddi műsorban többek között Benedek Elek, Pósa Lajos, Veres János és Győry Dezső megzenésített versei is elhangoztak előadásukban. 

Együtt Fundament PT rendezvénye

 

A jó hangulatú rendezvényen Hajdú István külön köszöntötte a rimaszombati Wass Albert Nyugdíjasklub tagjait és rámutatott, hogy nagyszerű az együttműködés a társulás és a klub között. Reményét fejezte ki, hogy a koronavírus járvány ellenére folytatódni fog ez a gyümölcsöző kapcsolat, s a fiatalok mellett, az idősebb generációk tagjai továbbra is vendégei lesznek a társulás által szervezett programoknak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.