2021. április 20., 11:21

Újdonságok a füleki Koháry suliban

Újdonságokkal várta az iskola falai közé visszatérő diákjait a II. Koháry István Alapiskola. Az elmúlt időszakban, önkormányzati finanszírozással, kinti tanterem létesült, valamint kilenc személyes kisbusszal is gazdagodott az intézmény.

Fotó: Szvorák Emese

A II. Koháry István Alapiskola vezetése a koronavírus járvány idején sem tétlenkedett. A gyerekek távolléte alatt az elmúlt időszakot aktívan próbálták kihasználni. Mivel az oktatási minisztérium rendeletei alapján a diákok visszatérését követően fokozottan ügyelni kell arra, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban, a friss levegőn, ezért az igazgatóság ennek minél hatékonyabb megvalósítására törekedett. 

Elkészítettünk egy kinti tantermet, amire majd az osztályok sorban feliratkozhatnak, hogy melyik órán, ki használja majd. Természetesen egy-egy osztály váltása mindig fertőtlenítéssel fog járni. A kinti tantermet városi támogatással sikerült megvalósítanunk, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani”

- nyilatkozta Bozó Roland, igazgató.

A másik újdonság egy kilenc személyes kisbusz, melyhez egy magyarországi partnerkapcsolat révén jutott hozzá az iskola.

Koháry suli
Fotó: Szvorák Emese

„Nagykeresztúr olyan feltételekkel pályázhatta meg az önkormányzat számára az új buszt, ha a régit felajánlják egy külföldi polgári társulásnak. Az iskolánk mellett működik a Pro Iuventus polgári társulás, ezért éltünk ezzel a lehetőséggel. A kisbusz megérkezése a vírushelyzet miatt eléggé elhúzódott, viszont most már itt van. Egyelőre várjuk a szükséges dokumentumokat a bejelentéshez, majd egy gyors szervizt követően remélhetőleg hatékonyan ki fogjuk tudni használni”- magyarázta. 

A kisbusz főként a diákok versenyekre való szállításában fog segítséget nyújtani. 

A gyerekek számára szerettem volna már régen egy olyan járművet, amiben nem csak öten férnek el, hanem többen. Ez egy kilenc személyes jármű. Ráadásul nagyon sokszor visszük versenyekre a gyerekeket. Olyankor mindig külsős cégnek kell szólni, ami azért anyagilag elég megterhelő tud lenni. Annak ellenére, hogy mindig próbálnak kedvezményes árakat adni az iskolák számára”

- tette hozzá.

Így a jövőben jóval költséghatékonyabbá válik a versenyekre való eljutás. Az intézmény anyagi lehetőségeihez mérten mindig igyekszik kisebb-nagyobb felújításokat eszközölni. Az elmúlt hetekben a műhely épületén cseréltek ki néhány ablakot, illetve biztonsági üvegeket raktak az összekötő folyosó legfrekventáltabb részeire.

Bekapcsolódnak az oktatási minisztérium felhívásaiba is, a nagyobb volumenű projektekre pedig a fenntartó, Fülek önkormányzata nyújthat be pályázatot.

Megosztás
Címkék