2022. június 13., 19:55

Új társelnökök az ICS Gömör-Nógrád élén

Tisztújító gyűlést tartott hétvégén a Via Nova ICS Gömör-Nógrád ifjúsági szervezet, amelynek élére a leköszönő Cziprusz Zoltán helyett két új társelnököt választottak Ádám Diana és Varga Ákos személyében.

Varga Ákos és Ádám Diana
Varga Ákos és Ádám Diana a Via Nova ICS Gömör-Nógrád új társelnökei
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

A rimaszombati Csillagházban megtartott gyűlés az elmúlt 2-3 év ifjúsági eseményein készült képválogatás levetítésével vette kezdetét. A járványhelyzet miatt az utóbbi években elmaradtak a közös évzárók, valamint a tisztújítás sem történt meg. 

Cziprusz Zoltán 13 éven át vezette az ifjúsági csoportot, s most elérkezettnek látta az időt, hogy átadja a stafétát a fiatalabb korosztálynak.

Értékelő beszédében felidézte, hogy korábban működött már két Via Nova Ifjúsági Csoport a régióban, az egyik Stubendek Ákos, a másik Szabó Ildikóék vezetésével. A rimaszombati ICS 2009 januárjában alakult meg, az első rendezvényükként egy bált szerveztek, amelyet a nagy sikerre való tekintettel ősszel megismételtek. Ez volt a Katalin-bál, amely az elmúlt 13 év egyik legnépszerűbb rendezvénye lett a JúniusFeszt mellett. A kezdeti sikereket követően gombamód szaporodtak az egyes településeken a helyi ifjúsági csoportok, majd egyfajta ernyőszervezetként létrejött az ICS Gömör-Nógrád, amely összefogta a régiókban működő szervezeteket. Közben az egyes ifjúsági csoportok mellé polgári társulások is alakultak, hogy pályázni tudjanak a rendezvények megvalósításához szükséges anyagi forrásokra.

Via Nova ICS_2022 júniusi tisztújítás

A leköszönő elnök összegzése szerint a különböző akciókon évente mintegy 10 ezer vendéget fogadnak, s ha ezt a kezdetektől számolva összeadnánk, akkor egészen biztosan több mint százezres lenne a szám.

Azt hiszem, hogy 2017-18 környékén voltunk a csúcson, aztán következett egy kis stagnálás, majd jött a koronavírus. A csapat most van újra felívelő pályán, ezért eljött az ideje egy nagyobb tisztújításnak. Úgy gondolom, mégiscsak az a jó, ha egy ifjúsági csoportot huszonévesek vezetnek és a 15-35 év közötti korosztály egészséges arányban van képviselve a tagságon és az elnökségen belül is"

- fejtette ki Cziprusz Zoltán, akinek az egész ICS tagsága nevében Plencner Végh Barbara mondott köszöntet, kiemelve, hogy nagyon komoly és tiszteletreméltó az a munka, amit Zoltán a szervezet élén végzett. Ennek a munkának az egyik gyümölcse, hogy kinevelkedtek olyan fiatalok, akikre rá lehet bízni az ICS további működését.

Az új elnökség struktúrájára és a társelnökök személyére vonatkozó javaslatok beterjesztése után következett a szavazás, amely során egyhangúlag megválasztották Ádám Dianát és Varga Ákost a szervezet élére.

Az ICS Gömör-Nógrád új alelnöke Bene Viktor és Bolacsek József lesz, valamint az újonnan megválasztott elnökség tagjai: Dorka Enikő, Kisantal Barbara, Kovács Bence, Magicz Vivien, Nagy Csaba, Ondrejsik Brigitta, Szabó Bianka, Szvorák Dávid, Valacsay Levente, Plencner Végh Barbara, Vincze Gábor, Zajac Tamás, Cziprusz Zoltán lesznek.
Via Nova ICS_2022 júniusi tisztújítás

Az új társelnökök megköszönték a leköszönő elnöknek az eddigi munkát, illetve a tagságnak a bizalmat.

Ádám Diana elmondta, hogy az elnöki pozícióra szimbolikus dologként tekint, és sokkal fontosabbnak tartja, hogy a továbbiakban is jó legyen az együttműködés a csoporton belül. Ehhez viszont mindenkinek a lehető legtöbbet kell hozzátennie egyénileg is.

Az eddig az ICS Rimaváralja szervezetét vezető Varga Ákos szerint nehéz lesz Cziprusz Zoltán nyomdokaiba lépni, viszont, ha sikerül csapatban dolgozni, akkor jó úton fognak haladni. Kijelentette, hogy az ICS-re nem egy szervezetként, hanem családként tekint, és szereti azokat az embereket, akikkel együtt dolgozhat, éppen ezért mindent meg fog tenni azért, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is megmaradjon, s az ICS sikeres szervezetként működjön tovább.

ICS tisztújítás

A gyűlést megtisztelte jelenlétével Halász Attila, a Baráti Körök és a Szövetség járási elnöke, Mag Fodor Enikő, a Tompa Központ vezetője, valamint Mihály Dávid, a 4. sz. Hatvani István Cserkészcsapat parancsnoka is. Az est vacsorával, majd a cserkészekkel közösen megtartott tábortűzzel, illetve magyar bulival ért véget.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.