2021. október 21., 11:26

Új szaktantermekkel bővülnek a füleki alapiskolák

Fülek önkormányzata sikeresen pályázott a Dél-Nógrád Partnersége Helyi Akciócsoport pályázati felhívására, melynek köszönhetően a II. Koháry István Alapiskola és a papréti szlovák alapiskola új szaktantermekkel bővül. Ezek az informatikaoktatást és a manuális készségfejlesztést fogják szolgálni.

Fülek
Fotó: Mesiarik Marián

A projekt keretében mindkét alapiskolában építési munkálatok zajlanak majd, melyek célja a meglévő tantermek modernizálása.

A II. Koháry István Alapiskolában a szaktanterem belsőleg teljesen megújul, ezt követően pedig új technológiai berendezésekkel, műhelyasztalokkal, satukkal, fúrókkal, fűrészekkel, kalapácsokkal és hasonlókkal bővül. A felújítás végső összege 32 ezer euró.

A papréti szlovák alapiskola fejlesztésénél inkább az informatikai technológiákra összpontosítanak. Interaktív táblával, projektorral és 3D nyomtatóval szeretnék bővíteni az informatikai szaktantermet. Ennek teljes költsége eléri a 24 ezer eurót.  

Az Iskola utcai alapiskola számítástechnikai tantermének megújítását szintén új, korszerű berendezések megvásárlásával tervezik. A helyi akciócsoport ezt a projektet 14 ezer euróval támogatja, a város pedig 700 euróval társfinanszírozza.  

A projekt megvalósítása idén decemberben indul, a befejezése 2022 márciusára várható.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.