Új sürgősségi osztály nyílt a rimaszombati kórházban

ma7 | TASR 2018. július 19., 20:17

Új sürgősségi osztály nyílt a napokban a Svet zdravia hálózathoz tartozó rimaszombati kórházban. Richard Hrubý, a kórház ideiglenes igazgatójának elmondása szerint az új osztály az egyéb osztályok keretében működő orvosi ügyeleteket váltja fel, aminek köszönhetően az akut problémákkal küzdő betegek nem fognak keveredni a tartósabb kórházi ellátásra szoruló páciensekkel.

Fotó: Pixabay

Hrubý hozzátette: a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket mostantól egy külön helyiségben fogadják, amely megfelel az egészségügyi minisztérium legszigorúbb kritériumainak is, és ahol az akut problémákkal érkező páciensek ellátását állandó személyzet fogja biztosítani.

Az új osztály a C pavilon földszintjén helyezkedik el, a belgyógyászati osztály épületében. A sürgősségre két külön bejárat vezet – egy a saját lábukon érkező páciensek, egy akadálymentesített pedig a mentők által behozott betegek számára. A betegeket egy modern osztályozási rendszer alapján fogják ellátni.

A sürgősségi osztályon négy elektromosan állítható ágyat helyeztek el, melyekhez egy vitális funkciókat megfigyelő berendezés és infúziós pumpa is tartozik. Bizonytalan diagnózis esetén az orvosok itt tudják néhány órán keresztül nyomon követni a páciens egészségi állapotát, majd ennek alapján dönteni arról, hogy az illető kórházi ellátásra szorul-e, vagy elegendő az otthoni kezelés.

0 HOZZÁSZÓLÁS