cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. április 29., 08:52

Új megyei pályázati lehetőség válsághelyzetek megelőzésére

Április 28-án ülésezett Nagyszombat megye Központi Válságalapjának Tanácsa (döntéshozatali szerve). Az ülés keretén belül a tanács 5000 euró rendkívüli támogatást hagyott jóvá Flaška Leonard, Patonyrét polgármestere 2021. március 18-án beérkezett kérvényére reagálva.

Ivóvíz Csallóköz
Fotó: TASR

A tanács tagjai közül Berényi József alelnök, Bereczk Oszkár és Polák László polgármesterek 2021. március 29-én a helyszínen beszélték meg Patonyrét polgármesterével az atrazinnal fertőzött helyi ivóvíz megtisztításával kapcsolatos megyei támogatási lehetőségeket és az ezzel kapcsolatos hivatalos eljárást.

Mivel időközben olyan mediális információk kerültek napvilágra melyek szerint a Kukkónia polgári társulás és a SAM vállalat átvállalják a víztisztító körüli költségeket, pontosítani kell a megyei támogatás esetleges felhasználási módját, hiszen a párhuzamos finanszírozás egy célra nem megengedett.

Nagyszombat megye Központi Válságalapja - a programjával összhangban megvalósuló projektek saját költségvetéséből történő finanszírozására – pályázati felhívást tesz közzé „Intézkedések válságesemények megelőzésére” címmel. A felhívás keretösszege 150 ezer euró.

A felhívás célja, olyan intézkedések támogatása a megye területén, amelyek hatékony védelmet jelentenek természeti csapások, katasztrófák és a klímaváltozás okozta anyagi károk megelőzésében, mérséklésében.

Pályázni jogosultak azok a helyi önkormányzatok, amelyek tagságukat a megyei válságalapban a 2021-es évre vonatkozó tagsági díj befizetésével igazolni tudják. A projektek megvalósításának időszaka 2021. április 30. – december 01.

Az egy projektre megítélhető legalacsonyabb támogatási összeg 1000,- a legmagasabb 3000,- euró. A támogatás kizárólag a felhívásban meghatározott módon és célokra használható fel. A pályázatok beadásának határideje 2021. május 31.

A pályázat kiírója a projektek összköltségéből számított 25%-os hozzájárulás biztosítását is feltételként szabja a pályázók számára. A pályázati felhívás pontos szövege megtalálható a megye honlapján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.