2022. április 1., 10:23

Új légtisztítók a lévai kórházban

2022 márciusában új légtisztító berendezésekhez jutott az AGEL csoport által működtetett lévai kórház.

légtisztító
a légtisztító
Fotó: nemocnicalevice.agel.sk

A hordozható légtisztítókat, amelyeket a Camfil vállalat ajándékozott az egészségügyi intézménynek, a Lévai járás központi kórházának traumatológiai és ortopédiai részlegén fogják használni.

Az egészségügyi dolgozók számára az elmúlt két év rendkívül megerőltető volt, de a páciensek is nehéz időket éltek”

– kezdte a betegápolásért felelős igazgatóhelyettes, Helena Dudášová, majd így folytatta:

A légtisztítók a két leglátogatottabb osztályon, a traumatológiai és az ortopédiai részlegen lettek elhelyezve. Nagyon hálásak vagyunk az ajándékért, ami a pácienseink mellett a kórházi dolgozókat is segíteni fogja.“

A Camfil vállalat a berendezések szakszerű elhelyezését és beüzemelését, valamint az azokat használó alkalmazottak betanítását is vállalta. A légtisztítók képesek a levegőt megtisztítani a virágportól, a penésztől, a baktériumoktól, a vírusoktól, az ózontól, a vegyszerektől és más káros anyagoktól. Ezek a szennyezett részecskék, függetlenül attól, hogy nagyon kicsik, a légzés folyamán mélyen a tüdőbe, esetenként a vérkeringésbe is bekerülhetnek. Átlagosan 15 kilogramm levegőt lélegzünk be naponta – beleértve a porszemcséket és számos más, egészségre káros részecskét.

A lévai Camfil Group levegőszűrők fejlesztésével és gyártásával, valamint légtisztítási technológiákkal foglalkozik. A cég székhelye a svéd fővárosban, Stockholmban van, ahol mintegy 3800 alkalmazott dolgozik. Szlovákiában 2007 júniusától tevékenykedik a vállalat, ekkor költöztették Németországból a lévai ipari parkba a levegőszűrők gyártását. A filtereket különféle szellőztető rendszerekben használják, alkalmazzák azokat bevásárlóközpontokban, szállodákban, kórházakban, könyvtárakban, laboratóriumokban, festőműhelyekben, de űrhajókban is megtalálhatóak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.