2021. június 9., 11:18

Új játszóteret kapott a Papréti lakótelep

Fülek önkormányzata a Veolia Alapítvánnyal és a Közép-szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalattal együttműködve megközelítőleg 18 ezer eurót invesztált a fejlesztésbe.

Papréti játszótér
Fotó: Fülek város/FB

A játékelemeket már kihelyezték, a terület körbekerítése azonban még folyamatban van. Az új játszóteret vélhetően június végén vehetik birtokba a gyerekek.

Eredetileg úgy terveztük, hogy egy leader pályázatot fogunk beadni, de közben megváltoztak a feltételek. S akkor döntöttünk a már kipróbál út mellett, hiszen 2018-ban a Közép-szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalattal, a Veoliával közösen tudtuk felújítani a parki nagy játszóteret. Akkor ott a költségek 50%-át állták egy 25 ezer eurós beruházásnál. Most pedig ide 10 ezer euró értékben tudtak játékelemeket adni” – nyilatkozta Agócs Attila, polgármester.

Ehhez az összeghez a város is hozzájárult.

Az önkormányzat a terepelőkészítést, a körbekerítést, a bekamerázást és a közvilágítás megjavítását vállalta és finanszírozta. A munkálatokból a füleki Közhasznú Szolgáltatások munkatársai is kivették a részüket.

Fülek önkormányzata még 2015-ben fogott bele egy komplex játszótér-felújítási programba, melynek keretében a Filbyt melletti, a parki, valamint a papréti játszótereket szerették volna felújítani, modernizálni, a gyerekek számára biztonságossá tenni. Elsőként a Május 1. utcában lévő gyermekjátszótér újult meg, ami azóta kedvező időjárás esetén tömegeket vonz. Ezt követte a szintén közkedvelt, de jelentősen megrongálódott parki gyermekjátszótér, idén pedig sor került a Papréti lakótelepre is. Ám ezzel a felújítások nem értek véget.

Még idén új játékelemeket kap a füleki városi parkban lévő Mini Zoo, másrészt pedig szeretnénk néhány játékelemet kicserélni a parki lakótelepen”

– tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat továbbá elkezdett foglalkozni a nagyobb gyerekek mozgásigényével is. A Juventa ifjúsági szervezettel, illetve a megye ifjúsági szakosztályával keresik az anyagi forrásokat egy biker- és gördeszkapálya létrehozására, ahol az ifjúság is hasznosan töltheti el a szabadidejét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.