2023. augusztus 9., 17:48

Új járdák épülnek Fülekpüspökiben és Ragyolcon

Új, illetve felújított járdákkal bővül két Losonci járásban található község. Az új gyalogutaknak köszönhetően Fülekpüspökiben és Ragyolcon is biztonságosábbá válik a fő úton való közlekedés a gyalogosok számára.  

Fülekpüspöki járda
Fotó: Szvorák Emese

Fülekpüspökiben összesen 395 méter hosszan építettek új gyalogutat, valamint mintegy 3351 m2 összterületen a “Zsellérszög” utcáinak rekonstrukciója is megvalósult. A szomszédos Ragyolcon szintén új gyalogutat építenek. A sűrű kamionforgalom miatt a településeken fontos, hogy legyenek járdák a főút mentén. A megnövekedett árak miatt Ragyolcon sokáig bizonytalan volt a járdák felújítása, végül az önkormányzatnak sikerült megegyeznie a kivitelezővel. 500 méteres gyalogutat építettek, amely mintegy 190 ezer euróból valósul meg.

Körülbelül 120 méteren újítjuk a járdaszakaszt, a további részeken pedig teljesen új járda épül. Illetve olyan útnak a felújítására sikerült pénzt szereznünk, ahol a legtöbb roma nemzetiségű lakosunk lakik, így biztosítjuk számukra a különböző intézményekhez való eljutást”

– nyilatkozta György Péter, polgármester.

A község a belügyminisztérium felhívására reagált még 2019-ben, a kivitelezésre azonban csak idén került sor.

Több évtizedes álmunk válik valóra azzal, hogy a nemzetközi útvonal mellett járdát tudunk biztosítani lakosainknak, ami a községi hivataltól, minden fontos intézményt érintve, egészen a tűzoltószertárig halad majd”

– tette hozzá György Péter.

Fülekpüspöki járda
Fotó:  Szvorák Emese

Fülekpüspökiben a templomtól a temető felé vezető úton szintén új járda épült, a templom mögött pedig útfelújításra is sor került.

Nagyon fontos volt ez a beruházás számunkra, mivel az utca nagy részében nem volt aszfaltburkolat, ezért a lakosaink nyáron porban, esőben, sárban tudták csak megközelíteni az iskolát és a többi intézményt”

– mondta Cupper József, polgármester.

Az önkormányzat az Emberi Erőforrás Operatív Programból több mint 286 ezer euró összegű vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulást kapott a megvalósításhoz. A projekt összköltsége nagyjából 350 ezer euró. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.