cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. február 24., 14:37

Új buszjárat indul Rozsnyó és Poprád között

Március 3-tól új buszjárat indul a Rozsnyó–Dobsina–Poprád vonalon, a buszok kétóránként járnak majd, úgy, hogy Poprádon elég idő lesz a gyorsvonatokra való átszállásra – tájékoztatott Kassa megye.

Fotó: TASR

A Rozsnyót és Poprádot összekötő autóbuszjáratot az eurobus társaság üzemelteti majd, amely közlekedési szolgáltatásokat nyújt a Kassai Kerületi Önkormányzat számára.

Munkanapokon hét, munkaszüneti napokon pedig hat pár autóbusz jár majd ezen a vonalon. Az utasoknak Poprádon az érkezés után 17 percük lesz arra, hogy átszálljanak a Pozsonyba tartó gyorsvonatra, az azzal érkezőknek pedig 30 percet kell majd várniuk Rozsnyó felé tartó következő busz indulásáig, így a vonat késése esetén is elérik a csatlakozást.

A buszjáratok rozsnyói érkezését az onnan Kassa felé tartó buszok menetrendjével is összehangolták.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke kiemelte, az autóbuszok úgynevezett ütemes menetrend szerint járnak majd, azaz a nap legnagyobb részében kétóránként ugyanakkor indulnak.

Az érintett települések lakosai számára azt jelentik, hogy rendszeres csatlakozás áll rendelkezésükre 60, 30, illetve csúcsidőben 15 percenként.

Mint mondta, a változással arra szeretnék ösztönözni a lakosságot, hogy minél nagyobb mértékben használják a regionális autóbusz-közlekedést.

A Kassa és Eperjes megyében működő IDS Východ integrált közlekedési rendszer, illetve Besztercebánya megye integrált közlekedési rendszere már megkezdte a járatok összehangolásának első fázisát. „Természetesen várjuk az utazóközönség véleményét, megjegyzéseit a változásokkal kapcsolatban, amelyeket az IDS Východ folyamatosan kiértékel majd. A megrendelőkkel és a közlekedési vállalatokkal együttműködve részletesen megvizsgáljuk őket, azzal a céllal, hogy kialakítsuk a végleges menetrendeket. Ezek alkotják majd a hosszú távú alapját a gömöri tömegközlekedési rendszernek, amely legkésőbb 2024 decemberében életbe lép” – mondta Radovan Hužvík, az IDS Východ ügyvezetője. Hozzátette, ha a Kassa–Zólyom vonalon a gyorsvonatok kétórás intervallumokban közlekednének, a Poprádról érkező autóbuszok végállomását áthelyeznék a rozsnyói vasútállomásra, így azokról a Zólyom felé közlekedő vonatkora is lenne átszállási lehetőség.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.