cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 27., 15:20

Új beruházások átadása Szímőn

Sorra adják át Szímőn a pályázatokból megvalósult beruházásokat. Sor került egy új multifunkciós sportpálya megépítésére, valamint a gyűjtőudvar és komposztáló kibővítésére.

 

A többfunkciós sportpálya átadása Szímőn
A többfunkciós sportpálya átadása Szímőn
Fotó: facebook

A spotpálya átadóján Bób János Szímő polgármestere elmondta, a község célja mindig is az volt, hogy minél több sportolási lehetőséget, minél jobb feltételeket biztosítsanak a sportolni vágyóknak. Felépítették a tornatermet, teniszpálya is épült, a sportpályát felújították, az edzőpályát bővítették, új sportház is épült. Ezek a fejlesztések is bizonyítják sport iránti elkötelezettségünket.

többfunkciós sportpálya Szímő
Fotó:  Bodo Emília

„Gyerekként még a Vág parton rúgtuk a labdát a töltésoldalban, mennyire szerettünk volna jobb pályán futballozni. A mi generációnknak ez nem adatott meg, de örülünk, hogy mi sok-sok gyerek álmát váltjuk valóra a sportpálya megnyitásával. A pálya többfunkciós – futball, röplabda, kosárlabda, tenisz – is űzhető rajta. Tanítási napokon iskolánk és óvodánk gyerekeit fogja szolgálni, a délutáni és esti órákban, valamint hétvégeken községünk és környékünk sportolóit várja” – emelte ki Bób János az átadón.

többfunkciós sportpálya Szímő
Fotó:  facebook

A polgármester még kitért arra, hogy a Sporttámogatási Alap 2022 decemberében kiírt egy pályázati lehetőséget sportpályák kiépítésére és modernizálására. Nekik abban az időszakban már kész tervdokumentációjuk és építési engedélyük volt, mert előtte egy évvel már volt egy sikertelen próbálkozásuk. A község önkormányzata tavaly áprilisban jóváhagyta a pályázat beadását multifunkciós sportpálya megépítésére és a 30 százalékos önrész fedezését, amely 36 005 eurót tesz ki. Pályázatuk jóváhagyásra került, szeptember végén aláírták a szerződést a Sporttámogatási Alappal 84 012 euró vissza nem térítendő támogatásról. A nyertes NARO cégnek októberben átadták az építkezési területet, akik a kedvező időjárásnak is köszönhetően két hónap alatt megépítették a sportpályát.

Gyűjtőudvar és komposztáló - Szímő
Gyűjtőudvar és komposztáló - Szímő
Fotó:  Döme Nikolas légifelvétele

Pár nappal a többfunkciós pálya átadása előtt lett átadva a kibővített gyűjtőudvar és komposztáló, valamint bővült a géppark. Ennek kivitelezésére a környezetvédelmi minisztériumhoz pályáztak. A szerződésbe foglalt támogatás összege majd 600 ezer euró, melyből a község önrésze 5 százalék volt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.