2021. január 24., 13:32

Új berendezések a lévai kórházban

Amint arról az AGEL csoport által működtetett lévai kórház hivatalos honlapja tájékoztatott, intézményük három új szonográfiai berendezéssel gyarapodott.

Médialapozó
Fotó: www.nemocnicalevice.agel.sk

A járási székhely egészségügyi intézménye által megvásárolt Hitachi Aloka márkájú berendezések nem csupán a páciensek, hanem a kórház személyzetének kényelmét is szolgálják. Az ultrahang diagnosztikai készülékeket a radiológiai osztályon fogják használni elsősorban általános radiológiai, lágyrész és nőgyógyászati alkalmazásra.

A kórház eszközkészlete a napokban egy új röntgen készülékkel is bővült. A formája miatt C-karnak is nevezett speciális röntgennek főleg az általános és speciális sebészeti beavatkozások elvégzésénél veszik majd hasznát.

A lévai kórház 2017 szeptembere óta az AGEL csoport tagjaként látja el az ország legnagyobb járásának betegeit. Nyitra megye egyik legnagyobb kórházának vonzáskörzetébe több mint 160 ezer lakos tartozik.
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.