lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2021. július 17., 09:22

Tüntetés az ipolysági határnál

Július 16-án 9 és 12 óra között tüntetést tartottak az Ipolyság és Parassapuszta közötti határátkelőnél. A határzár során a határátkelőt 15 percenként nyitották meg a forgalom előtt.

ipolysági határzár
Fotó: Kendy Éva
„El a kezekkel a gyerekektől!”

– hirdette az egyik transzparens, míg egy másik azt kifogásolta, hogy noha a külső schengeni határok a nem beoltott migránsok előtt nyitva vannak, addig a belső határok zárva vannak az oltatlan szlovákiaiak előtt.

Kérdésünkre a tüntetés szervezője, Révész Csongor elmondta, a kormány aktuális, diszkriminatív intézkedései ellen tüntettek, amelyek különbséget tesznek oltott és oltatlan emberek között.

Az oltatlan emberekkel ún. sarcot fizetettnek COVID-teszt formájában – 20, illetve 60 eurót. Mindezt csak azért, mert ezek az emberek nem hajlandóak kísérleti stádiumban lévő anyagokat magukba oltani”

– fogalmazta meg az ipolysági aktivista, majd így folytatta:

Ha kell, a végsőkig elmegyünk, de azt semmiképpen sem fogjuk hagyni, hogy a gyermekeinket kötelező jelleggel beoltsák!”

Révész Csongor elmondása szerint a demonstráción mintegy nyolcvanan vehettek részt. „Örülök neki, hogy ennyi ember eljött, és megmutatták, hogy nem félnek” – tette hozzá.

Az előre bejelentett tüntetésen az a Marek Šoun is részt vett, aki a korábbi határblokádokon is feltűnt Párkányban és Komáromban.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.