2020. június 4., 14:45

TRIANON 100 HAZA-VÁR – Szepsi diákok videóval emlékeznek

Trianon 100. évfordulója emlékezve a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai videoklipben mondják el, számukra mit jelent a haza.

A videó a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjainak munkája. Nagy Gabriella, Kuzma Ádám és Gacsay Bence Barnabás alkotása Mihályi Molnár László versét dolgozza fel, amelyet az iskola tanára, Nagy Imre zenésített meg.

„Ebből a szerzeményből már korábban is készült egy videoklip, még 2010-ben, amikor 60 éves volt a szepsi állami iskola. Ezt gondolták most tovább a gyerekek.

A közreműködők, óvodás gyerektől a szülőkön át közéleti személyiségekig, verses formában mondták és énekelték el, hogy számukra mit jelent a haza”

– mondta Nagy István, az iskolaközpont igazgatója.

Az alkotással beneveztek a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által a Nemzeti Összetartozás Napja és Trianon 100. évfordulója alkalmából fiatalok számára meghirdetett „Milyen jó, hogy itt vagyunk” című videópályázatra, ahol a 10 legjobb alkotása között végzett.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.