Tovább szépül a Fegyverneki

Kaszmán Zoltán 2018. október 31., 17:07

Az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola oktató-nevelő munkája jelenleg két ingatlanban folyik. Az 1888-ban késő klasszicista stílusban épült Szlovák Nemzeti Felkelés utcai épületben a gimnáziumi osztályok, a Bartók Béla tériben pedig – ahol már 1874-ben is oktatási intézmény működött – az alapiskola és az óvoda termei kaptak helyet.

Fotó: Pálffy Dezső

Az elmúlt években egyebek mellett új padlóval látták el a gimnázium épületéből nyíló tornatermet, lecserélték az alapiskola, a gimnázium és az étterem épületének nyílászáróit, lecsempézték a felújított tetőtérrel rendelkező gimnázium emeleti folyosóját és kifestették a lépcsőházat. Mindezt a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően. Két éve továbbá a Renovabis nevű segélyszervezet is támogatta az iskolát; akkor kulcsra zárható cipőszekrényeket vásároltak összes diákjuknak.

Képgalériánk:
Fotó: Pálffy Dezső

„A tavalyi év végén 20 millió forintot, kb. 60 ezer eurót kaptunk a Soltész Miklós által vezetett egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságtól. Ezen összeg egy részéből még tavasszal felújítottuk tornatermünk öltözőit, de ennek köszönhetően valósult meg éttermünk új tetőszerkezetének megépítése, a gimnázium épületének külső felújítása és festése is. A munkálatokat egy helyi magánvállalkozó, Pál Gyula és csapata végezte” – beszélt a legidőszerűbb felújítási munkálatok részleteiről a mintegy 320 diákot oktató Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola intézményvezetője, Pálffy Dezső, aki abban bízik, hogy a közeljövőben az étterem hőszigetelése és az óvoda bővítése is megvalósulhat.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS