2020. február 26., 07:00

Tovább fejlődik Csallóközkürt idegenforgalma

Csallóközkürt határon túli partnerével, a magyarországi Erdőkürt községgel egy EU-s projekten belül idegenforgalmi fejlesztésekbe kezdett 2017. december 1-jén, amely 2020. február 29-ig tart.

"A projekt fő célja Csallóközkürt és Erdőkürt vidéki települések gazdasági versenyképességének megszilárdítása, melyhez mindkét település vonzerejének növelése, és a határon túli turizmus fejlesztése szükséges.A projekt végeredményeként az érintett községek turisztikai célponttá válnak, egyedi turisztikai ajánlatokkal várva a látogatókat. E célt, mely a régió turisztikai szereplői közötti együttműködésen alapszik, a köztereken található turisztikai attrakciók kiépítése, valamint rekonstrukciója teszi lehetővé, javítva ezzel a falvak megjelenését. Csallóközkürt községben felépül a park, játszótér, amfiteátrum valamint a piactér, megszépül a falu központja, továbbá felépül a tanösvény két meditációs információs pavilonnal, közvilágítással, öntözőrendszerrel és tereprendezéssel. Erdőkürt községben felépül a játszótér, a patakon átívelő híd, és helyükre kerülnek a tájékoztató táblák is. Sor kerül Erdőkürt község parkjának felújítására és bekerítésére, a színpad feletti tető felszerelésére, és  a parkoló vízelvezető csatornájának felújítására is" - tudtuk meg Rabay Anikótól, Csallóközkürt polgármesterétől.

A befektetési tevékenységek mellett az ún. ‚soft‘ tevékenységek is megvalósulásnak, mint például a turisztikai potenciál feltérképezése mindkét régióban, valamint az idegenforgalmi csomagok bemutatása, melyek kihangsúlyozzák a meglévő természeti és kulturális örökségeket.

Csallóközkürt községben két workshop került megrendezésre, melyen mindkét település régióinak intézményei és szervezetei részt vettek, a lakosok és a helyi hatóságok képviselőivel egyetemben.

Csallóközkürt fejlesztés02

Ezeken a workshopokon  lehetőség nyílt a turisták igényeinek feltérképezésére, mely hozzájárul a turisztikai csomagok közös erővel történő létrehozásához.

Ezen turisztikai csomagok az önkormányzatok honlapján, ill. a projekttel kapcsolatos kiadványokban lesznek közzétéve. A kiadványok bemutatják a projektet, annak tevékenységeit, eredményeit, célkitűzéseit, valamint a projekt keretében létrehozott turisztikai csomagokat is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.