2022. január 17., 18:18

Több mint négyszáz gyereket oltottak be a hétvégén Nagyszombat megyében

hétvégén folytatódott az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása a Nagyszombat megyében. Dunaszerdahelyen, Nagyszombatban és Szakolcán összesen 417 gyereket oltottak be COVID-19 ellen a Pfi-zer/BioNTech vakcinával – tájékoztatott a megye kommunikációs osztálya.

koronavírus oltás, Dunaszerdahely
Fotó: Rózsár Vince
Illusztrációs felvétel

A legtöbb 11 év alatti gyereket, 311-et Nagyszombatban oltották be, Dunaszerdahelyen 70-et, Szakolcán pedig 36-ot. A hétvégén összesen 4836 adag Janssen és Pfizer/BioNTech vakcinát adtak be.

Hétfői adatok szerint 502, öt és 11 év közötti gyereket tart nyilván az oltásra várók listáján az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI). Összesen 8969 gyereket oltottak be eddig – tájékoztatott Alžbeta Sivá, az NCZI szóvivője.

Az öt és 11 év közötti gyerekek a Pfizer/BioNTech vakcináját, az idősebbeknek szánt adag harmadát kapják. A vakcinát két adagban, három hét különbséggel adják be.

Alžbeta Sivá hozzátette, hogy az oltás utáni leggyakoribb mellékhatás például az injekció beadásának helyén jelentkező fájdalom, fáradtság, fejfájás, bőrpír és duzzanat az injekció beadásának helyén, izomfájdalom és hidegrázás. A mellékhatások általában enyhék és rövid ideig tartanak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.